HÜKÜMET ÖNEMİN FARKINDA

HDP Genel Başkan Yardımcısı Van Milletvekili Nazmi Gür, devletin zirvesinde yaşanan görev değişiminin, çözüm süreci açısından her hangi bir sıkıntıya yol açmayacağını söyledi.

VAN 1.09.2014 11:26:31 0
HÜKÜMET ÖNEMİN FARKINDA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gür, "Süreç, artık bir devlet politikası olarak yürütülüyor. Yeni Hükümet'in Başbakanı Davutoğlu ve Kabinesi sürecin önem ve ciddiyetinin farkında. Değişikliklerden sonra verilen mesajlar da bunu gösteriyor" dedi.

AKŞAM'a konuşan HDP Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür'ün açıklamaları şöyle:

DEVAM EDER

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ve hükümetin değişmesi çözüm sürece konusunda bizi kaygılandırmıyor. Yaşanan değişikliklerin, sürece negatif anlamda bir yansıması olmaz. Süreç, Erdoğan'ın Başbakanlığı'ndaki hükümette hangi ciddiyette başladıysa, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı'ndaki hükümette de aynı şekilde sürer. Çünkü süreç, artık bir devlet politikası olarak yürütülüyor. Değişikliklerden sonra verilen mesajlar da bunu gösteriyor.

HÜKÜMET ÖNEMİN FARKINDA

HDP olarak yeni hükümetle ilişkilerimiz, çözüm süreci çerçevesinde eskisi gibi devam edecek. Yeni Hükümet'in Başbakanı Davutoğlu ve Kabinesi sürecin önem ve ciddiyetinin farkında. Sürecin olumlu yönde devamı, Suriye ve ırak'taki gelişmeler açısından da önemli. Türkiye'nin bu anlamda da elini çabuk tutması gerekiyor.

HDP adres değiştiriyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adres değiştiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artan oy oranıyla dikkat çeken Halkların Demokratik Partisi, hedef büyüttü ve "büyüyen partiye yeni genel merkez" diyerek, adresini değiştirme kararı aldı. Parti Ankara Ulus'ta bulunan ve fiziki açıdan yetersiz kalan Genel Merkezi'ni, Kızılay semtindeki bir binaya taşıyacak.

Parti tarafından satın alınan ve tadilatı devam eden yeni genel merkez binasının nokta adresi ise şimdilik sır gibi saklanıyor. Binanın tadilatı tamamlanmadığı için HDP'nin bu hafta gerçekleşecek MYK ve PM toplantıları İstanbul'da yapılacak. Yeni binanın tadilatının bir ay içinde tamamlanacağı ve düzenlenecek bir törenle hizmete gireceği öğrenildi. Hazine yardımından faydalanamayan HDP'nin, yeni genel merkez binasını kaç liraya satın aldığı ve bu parayı nasıl bulduğu da merak edilen konular arasında.