HÜDA PAR`ın STK ziyaretleri sürüyor

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Teşkilatı, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD) ve Özgür-Der Van Şubesini ziyaret etti.

VAN 8.05.2013 13:24:36 0
HÜDA PAR`ın STK ziyaretleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) gerçekleştirdiği ziyaretlere İl Başkanı Rasim Saygın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve il Sekreteri Cemalettin Uçak hazır bulundu.

HÜDA PAR heyeti ilk önce DDKD Van şube Başkanı Hüsamettin Acar`ı dernek binasında ziyaret etti.

DDKD Başkanı Hüsamettin Acar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kürdistan`da İslami bir partinin olmasına karşı olmadıklarını ve saygı duyduklarını belirtti.

Kürtlerin karşı düşünce ve fikirlere saygı çerçevesinde ilerleyebileceğini dile getiren Acar, Hür Dava Partisi`nin açılışına mazeretinden dolayı gelemediğini, fakat hiç tereddütsüz açılış için dernek yetkililerine talimat verip çelenk gönderdiğini ifade etti.

Hür Dava Partisi Van il Başkanı Rasim Sayğın ise, parti programlarında Kürt sorununun önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecine destek verdiklerini söyleyen Saygın, Kürt Halkının hem Müslüman hem de Kürt olması nedeniyle iki kere zulme maruz kaldığını belirterek, Kürt halkının ve diğer halkların birlik ve beraberlik içinde hayatlarının sürdürülmesinin ortak değerlerle olabileceğini kaydetti.

HÜDA PAR heyeti ardından Özgür-Der Van şube başkanı Fuat Değer`i dernek binasında ziyaret etti.

Partinin hayırlı olması temennisinde bulunan Değer, Van ilinin geleceği için mutlaka karşılıklı bilgi alışverişinin gerekli olduğunu söyleyerek, bu anlamda tüm STK`ların bir çalışma içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise parti programı hakkında bilgiler verdikten sonra heyet buradan ayrıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)