Hüda Par'ın basın ziyaretleri sürüyor

Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, basın ziyaretlerine devam ediyor. Daha Önce Şehrivan Gazetesi,Vansesi Gazetesi, Bölge Gazetesi ve Anadolu Ajansı'nı ziyaret eden Hüda Par heyeti, bu kez de Doğan Haber

VAN 20.11.2014 18:39:26 0
Hüda Par
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
              Hüdapar Van İl Başkanı ve heyetini DHA Van Bölge Müdürü Feyat Erdemir karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilen getiren Erdemir, başta Kürt sorunu olmak üzere Van ve ülke gündemi üzerine sorunları dile getirip görüşlerini aktardı.

             Daha sonra söz alan İl Başkanı Saygın, Hükümet'in Kürt sorununun çözümü noktasında daha başından hata yaptığını belirterek, "Esas alınması gereken nokta, halkın huzur ve güveniyken, asker polis güvenliği ekseninde bir görüşme trafiği yürütüldü. Haliyle bunun sonucu olarak güvenlik güçleriyle bir çatışma olmasın da gerisi kendiliğinden olur gibi bir mantık yürütüldü. Sonuçta halkı korumasız ve güvenliksiz bıraktı. Bu politikanın yanlışlığı 6-8 Ekim olaylarında ortaya çıkmıştır. Halk örgütle karşı karşıya bırakılmış ve örgütün insafına terk edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Suç olan yere mutlaka güvenlik güçlerinin gönderilmesi gerektiğine işaret eden Sayğın, "Eğer bir yerde bir suç işleniyorsa, polis derhal oraya müdahale etmekle görevlidir. Eğer bu yapılmıyorsa devlet yok demektir. Bu durumda da saldırı altında olan insanlara meşru müdafaa hakkı doğar ve bu ülkemizi, bir iç çatışmaya götürür. Bu tehlike çok ciddi olarak irdelenmeli ve benzeri hatalara bir daha düşülmemelidir. Zira iç çatışma çok daha tehlikeli bir durumdur" dedi.

             Son günlerde basına yansıyan tartışmalara da değinen Sayğın, görüşlerini ve tabanlarından aldıkları sorunları gündeme taşıyan STK ve temsilcilerine, bu görüşlerinden dolayı baskı yapılmasını ve hakarete uğramasını da kabul edilemez olarak gördüklerini ifade etti. Bölge Gazetesi Haber Merkezi