Hüda-Par'dan Van'daki ulaşım sorunlarına yönelik öneriler

Hüda Par İpekyolu İlçe teşkilatı, esnaf ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.

VAN 9.03.2018 18:38:04 0
Hüda-Par
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hüda Par İpekyolu İlçe Teşkilatı, esnaf ziyaretleri kapsamında çarşı esnafını ziyaret ederek, HÜDA PAR Van İl Başkanlığının Van’ın sorunlarına yönelik çözüm önerileri içeren kitapçığı hediye etti.


Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Hüda Par İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, "Bu hafta küçük camii civarında bulunan esnafları ziyaret ederek kendileriyle hasbihal ettik. Alışılmış siyasetin dışına çıkan Hüda Par, esnafın gönlünde taht kurmuş durumda. Bilindiği gibi Van Güç Birliği Platformu bugün Van İlinin Ulaştırma Alanındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri gündemiyle bir araya gelecek. Bu vesileyle daha öncede dile getirdiğimiz Van’ın ulaşım sorunları ve çözüm önerilerimizi sizinle paylaşmak istedik.



“OTOBÜS TERMİNALİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILMALI”

Şehirlerarası otobüs terminalinin şehir dışına çıkarılmasını ve çevre yolu üzerine konumlandırılması gerektiğini belirten Oktuay, “Çevre yolu ile İpekyolu’nu birbirine bağlayan alternatif yollar oluşturulmalıdır. Şehir merkezine giriş çıkışların sağlanabileceği alternatif yollar oluşturulmalıdır. Akköprü-dere yolu eski devlet hastanesi önünden birbirine bağlanmalı ve böylelikle beş yola giriş yapmaksızın alternatif trafik akışı sağlanabilecektir.



Şehir içi taşıma araçları park yerleri merkezden çıkarılmalıdır. Buralardan sadece ring veya yolcu alıp kalkma şeklinde durak yerleri oluşturulmalıdır. Edremit, Üniversite tramvay yolu oluşturulmalıdır. Zamanla bu şehrin diğer yerlerine de bağlanmalıdır. Üniversite TOKİ ve organize sanayi bölgelerine ek seferler konulmalıdır. Şehir içinde otopark sayıları arttırılmalıdır.” Dedi. 



MERKEZE YAKIN TRAFİK IŞIKLARI KALDIRILMALI

İl başkanlığının Van’ın sorunlarına yönelik çözüm önerini içeren raporda da bu sorunları dile getirdiklerini aktaran Oktuay, "İskele caddesi genişletilerek çift şeritli hale getirilirken de görselliğe dikkat edilmeli, cadde boyu araç parkına kesinlikle müsaade edilmemelidir. Trafiğin rahat akışı için merkeze yakın trafik ışıkları kaldırılmalı onun yerine araç alt geçitleri oluşturulmalıdır. Karayolları kavşağı derhal köprülü kavşak -alt geçit şeklinde yapılmalıdır." dile getirdi.



Gerek iskele caddesi gerekse de İpekyolu üzerindeki yoğunluk büyük ölçüde buradaki yoğunluktan etkilenmektedir. İskele, Sıhke, Maraş, İki Nisan ve Şabaniye caddelerinin bir birine bağlayan yollar genişletilmelidir. Bağlantı noktaları oluşturulmalıdır. Özellikle Şabaniye Caddesi’ni diğer caddelere bağlayan bir yol bulunmaması büyük eksikliktir." ifadelerini kullandı.