HÜDA PAR'dan Van'daki patlamadan etkilenen kurum ve STK'lara ziyaret

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Kurban Bayramı'nın birinci gününde PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hasar gören kamu kurumlarını ve STK'ları ziyaret etti.

VAN 1.10.2016 17:32:02 0
HÜDA PAR
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve partililerden oluşan heyet, Kurban Bayramı'nın birinci gününde 53 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısında, patlamanın olduğu alana yakın olan kamu kurumlarını ve STK'ları ziyaret ederek, geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Sayğın ve beraberindekiler ilk olarak TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun'u ziyaret etti. Çoşğun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bombalı saldırıda kurumun ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiğini söyledi.

Heyet ardından, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Heyeti, dernek başkanı Mahmut Bilici karşıladı.

Bilici, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bombalı saldırının gerçekleştiği gün dernekte bulunmadıklarını ifade etti. Yapılan saldırının bayramın birinci gününde yapılmasının bilinçli olduğuna vurgu yapan Bilici, PKK'nin daha önceki bayramları da hazmedemeyip ‘ ‘Kara bayram' ilan ettiklerini hatırlattı.

Son olarak TÜMSİAD Van Şubesi ve İHH Van Şubesi'ni ziyaret eden Sayğın, yaptığı açıklamada, yaşanan patlamanın ardından esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını hatırlatarak “O tarihte kapalı oldukları için STK'larımızı ziyaret edememiştik. Bugün de bu ziyaretleri yapıp, sorunları dinledik.” dedi.

Patlama sonrası oluşan zararı giderilmesin noktasında yavaş hareket edildiğini söyleyen Sayğın, “Valilik ve bina sahipleri ile sigorta kurumları hasarın giderilmesi noktasında yavaş davranıyorlar. Bu yüzden esnaf da sıkıntılı günler yaşıyor. Onarımlar yapılmadığı için esnaf satış yapamıyor. 18 gün geçti alan, halen savaş alanı gibi ve bu anlamda derhal bu görüntü düzeltilmelidir. Valiliğe buradan çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca halkımıza çağrımız bu yaralar sarılıncaya kadar, alışverişlerini zarar gören esnaftan yaparak destekte bulunsun.” diye konuştu. (İLKHA)