HÜDA PAR'dan esnaf ziyareti

HÜDA PAR Van il başkan yardımcısı Faruk Tasan ve il yönetimi Urartu sokağındaki esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

VAN 3.12.2018 17:46:17 0
HÜDA PAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HÜDA PAR Van İl Başkanlığı: MECLİSİN TAVRI SOKAĞA YANSIYOR

 

 Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tasan; esnafın sorunlarla boğuşmaktan bitap düştüğünü belirtti. Yetkililerin esnaf ve halkın sorunlarıyla alakadar olmadıklarını aktaran Tasan ‘’felaket tellallığı yapmıyoruz ama görünen köy kılavuz istemez. Esnafın hali iç açıcı değil. Yetkili ve ilgili kişi/kurumlar bugün esnafın yanında durmayacaklarsa ne zaman duracaklar. Halkın özellikle dile getirdiği başka bir husus ise siyasetçilerin en çok dikkat etmesi gerekirken en çok göz ardı ettiği meclis tartışmalarıdır. Meclise giden her bir vekil, orda vekâletini aldığı halkın temsilcisi görevini yürütmeli. Ama ne yazık ki meclis tartışmaları ve ahlak sınırlarını zorlayan cümleler haliyle sokağa yansımaktadır. Eğer meclis bir olursa halk bir olur, meclis tefrikaya düşerse halk tefrikaya düşer. ’’ Dedi.

 

‘’’Halk Fırsatçıların ve Soyguncuların İnsafına Terk Edilmemeli’’

Ekonomik krizin en önemli ayaklarından biride fırsatçılık olduğunu belirten Tasan ‘’fırsatçılar halkın belini bükmüş durumda. Her bir fırsatçı bir soyguncudur. Stok anlayışı ne insani ne de islamidir. Birçok esnaf fabrikalardan şikâyetçidir. Fabrikalar, ürün çıkışlarını yüksek zamlarla engellemektedir. Ürünlere fahiş fiyatlar konularak, esnafları mal alım konusunda çaydıran fabrikalar denetlenmeli. Devlet, alternatif üretim tesisleri kurarak, halkı soyguncuların ve fırsatçıların vicdanına ve insafına terk etmemeli.’’ Dedi.