HÜDA PAR VAN İL BAŞKANLIĞI’NDAN ‘KARDEŞLİK’ KONULU SEMİNER

VİDEO İZLE- HÜDA PAR Van İl Başkanlığı üye ve gönüllerine yönelik ‘Kardeşlik’ konulu düzenlediği seminerde İslam kardeşliği esaslı bilgi verildi.

VAN 23.09.2016 20:00:03 0
HÜDA PAR VAN İL BAŞKANLIĞI’NDAN ‘KARDEŞLİK’ KONULU SEMİNER
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR İl Başkanlığı, İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda ‘Kardeşlik’ konulu seminer düzenledi. Kardeşliğin önemine vurgu yapılan seminerde, İslam düşmanlarının Müslümanların birliğini bozmak için her türlü oyunu oynadıklarına dikkat çekildi.

Düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR GİK üyesi M. Mehdi Oğuz yanı sıra, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, STK temsilcileri, kanaat önderleri, HÜDA PAR Van il teşkilatı üye ve gönüllüleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR GİK üyesi M. Mehdi Oğuz, kardeşlik hukukunu zedeleyen haset, kin ve kalp kırma gibi konularda bir takım uyarılarda bulundu.

Dünya Müslümanları arasında İslam kardeşliğinin gereği gibi yerine getirilmediğine vurgu yapan Oğuz, “Yüce Allah tarafından kardeş kılınan Müslümanların günümüzde birbirine düşmanlık yaptıklarını, birbirilerine zulüm ettiklerini, hatta birbirilerinin kanını pervasızca döktüklerini görüyoruz. Oysaki müminlerin birbirine kin ve adavet beslemeleri büyük bir zulümdür. Bu İslam’da asla kabul edilemez. Bugün dünyada Müslümanlara zulmeden bu kadar inkârcı varken, zalim varken, İslam düşmanı varken Müslümanların birbirine düşmanlık etmesi asla kabul edilecek bir husus değildir. Eğer illaki Düşmanlık edeceksek; nefsimize düşmanlık edelim, İslam düşmanlarına düşmanlık edelim, zalimlere düşmanlık edelim. Birkaç kötü huyu nedeniyle Müslüman kardeşimize karşı düşmanlık yapmamız, kabul edilecek bir husus değildir.” dedi.

“MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİN RAKİPLERİ DEĞİLDİR”

Sadece benim cemaatim, benim partim, benim mezhebim haktır düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Oğuz, bu konuda Müslümanların birbirlerinin rakipleri olmadığı, birbirilerinin kardeşleri olduğunu ve ancak hayırda yarışabileceklerini söyledi.

Oğuz, “Müslüman fertler arasındaki kardeşlik zedelendiği gibi cemaatler, mezhepler, partiler ve hizipler arasında da kardeşliğin tam olarak tesis edilemediğini üzüntüyle müşahede ediyoruz. Herkesin bir meşrebi, bir mezhebi, bir yolu, bir siyasi düşüncesi olabilir. Bu İslam dairesi içerisinde kabul edilecek bir husustur. Herkes kendi mesleğini, kendi meşrebini daha güzel görebilir,   ‘Benim mesleğim daha güzeldir’ diyebilir, bu onun hakkıdır. Ancak, hak yalnızca benim mesleğimdir, benim yolumdur, benim meşrebimdir, benim partimdir derse bu asla İslam’ın kabul edemeyeceği bir husustur. Şu an maalesef Müslümanların birbirine aleyhinde olmasının ana nedenlerinden bir tanesi de budur. Müslümanlar, Müslümanların yardımcılarıdır. Müslümanlar birbirlerinin rakipleri, birbirlerinin düşmanları değillerdir. Müslümanlar en fazla hayırda yarışırlar.” diye konuştu.

“İSLAM ÜMMETİ DAİMA İÇTEKİ İHTİLAFLAR VE KARIŞIKLIKLAR SONUCU GERİLEMİŞTİR”

İslam düşmanları dışarıdan gelen saldıra karşı Müslümanların birleştiğini gördükleri için, içerden yıkma planları yürüttüklerine dikkat çeken Oğuz, “İslam tarihi boyunca, İslam ümmeti hiçbir zaman hariçten gelen saldırılarla asla uzun süreli mağlup olmamış, yıkılmamıştır. Daima içteki ihtilaflar ve karışıklıklar sonucu gerilemiş, zayıflamış ve düşmanlarına kolay bir av haline gelmiştir. İslam düşmanları bunu tespit ettikten sonra, strateji değiştirdiler ve Müslümanların arsındaki ihtilafları körüklediler.  Mezhep, kavmiyet, meşrep ihtilaflarını ortaya koydular ve şu anda bu ihtilaflardan ciddi anlamda da nemalanıyorlar.” şeklinde konuştu.

 “KÜRT MESELESİ ÜLKEMİZİN EN YAKICI MESELELERİ ARASINDADIR”

Kürt-Türk kardeşliğine de değinen Oğuz, “Kürt meselesi son yüz yıldır bir türlü çözülemeyen derin bir mesele halini aldı. Kürt meselesinin adalet temelinde çözülmesi söz konusu olduğunda genelde bahsedilen konulardan bir tanesi ise İslam kardeşliğidir. Bu konu gündeme geldiği zaman çoğu kesimlerde bakıyorsunuz; ‘Biz zaten kardeşiz, Müslümanlar kardeştir, Kürt-Türk kardeştir aramızda ne sorun olabilir’ bu gibi sözlerle bu konu geçiştirilmeye çalışılıyor.  Bakıyorsunuz kardeşlerden birinin birçok hakkı varken, diğerinin birçok haktan mahrum bırakıldığını görüyoruz. Hal böyle olunca kardeşlik denilince, içi boş bir kavram karşımıza çıkıyor. Oysa böyle olmaması gerekiyordu. Kürt meselesi Müslümanların çözmesi gereken bir meseledir. Müslümanlar arasında halledilmesi gereken bir meseleyken, maalesef yerli uşakların desteğiyle uluslararası güçlerinin müdahil olduğu bir soruna dönüşmüştür. ABD ve müttefiklerinin nemalanmasıyla birlikte bu mesele uluslararası bir boyut kazanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

“MÜSLÜMANLAR OLARAK BU OYUNU BOZALIM”

Türk, Kürt, Arap, Laz Çerkez ve Fars olan Müslüman kardeşlerin birleşerek, ayrılık ve ihtilaflara karşı olması gerektiğinin altını çizen Oğuz, son olarak şunları kaydetti:

“Yüz yıl önce oynan oyun yüz sonra aynı şeklide oynanıyor. Bu oyunların büyüğü de Kürtler üzerinden oynanıyor. Amerika gelip diyor ki ‘Bu Kürtler çok cesurdur, hepsi savaşçıdır ve Kürtler benim müttefikimdir. Diyerek İslam coğrafyasındaki yeni pis oyununu Kürtler üzerinde oynuyor. Ve maalesef Kürtler, PKK’nin de piyon olarak kullanılması sonucu seküleştiriliyor, İslam’dan uzaklaştırılıyor. Yine Kürtlerin, Araplara, Türklere ve Farslara düşman yaptırılması üzerine ciddi bir proje uygulanıyor. Bu nedenle Yüz yıl önce yapılan hatanın yapılmaması noktasına diyoruz ki biz Müslümanlar olarak bu oyunu bozalım, biraraya gelelim ve İslam’ı referans alarak Kürt meselesini adalet temelinde çözelim.”

Seminer, HÜDA PAR İpekyolu İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Oktuay’ın okuduğu dua ile son buldu.