Hüda-Par üyesine silahlı saldırıya ilişkin açıklama

DTK Eşbaşkanı Dicle'den Bingöl'de Hüda-Par üyesine yönelik saldırıya dair açıklama...

VAN 22.10.2014 17:20:18 0
Hüda-Par üyesine silahlı saldırıya ilişkin açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bu sabah 'kendisini takip eden bir araçtan açılan ateş sonucu' Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyesi bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, 6-8 Ekim arasında Kobani protestoları sırasında yaşanan çatışmalar hatırlatılarak, "O Acılı günlerden itibaren bazı medya organlarının PKK – HİZBULLAH çatışması olarak körüklediği olayların yeni bir karanlık eylemler sürecine yol açmaması için çözüm sürecinin ilerletilmesinden yana tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tavırlarını takdirle karşılamaktayız. Gerek Sayın Öcalan’ın İmralı'dan gönderdiği mesajlar, gerekse KCK yönetiminden alınan mesajlar" denildi.

Dicle'nin yaptığı açıklamada, KCK’nin, HÜDA-PAR’ı hedef alan ve onu IŞİD'le aynı kefeye koyan politikalarının olmadığı  yönünde açıklaması da anımsatılırken, "Hüda-Par ile dolaylı ve direk diyalog sürdürülürken halen bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır," denildi ve şöyle devam edildi:

"Bu sabah Hüda-Par üyesi Fethi Yalçın’ın Karlıova’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve Yalçın'ın bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması kontrollü veya karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğuna dair endişelerimizi artırmıştır. Yaşamını yitiren Fethi Yalçın’ına Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu kritik süreçte çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."