HÜDA PAR STK’larla gündeme ilişkin istişarede bulundu

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, kentteki kimi sivil toplum kuruluşlarıyla gündeme dair istişarelerde bulundu.

VAN 5.12.2016 16:23:51 0
HÜDA PAR STK’larla gündeme ilişkin istişarede bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet, Özgür-Der, Adım-Der, İMH ve İsra-Der’ e ziyarette bulundu. Heyet, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

İl Başkanı Rasim Sayğın, ziyaretteki amaçlarının Türkiye, dünya siyaseti ve sorunları ile Van’ın sorunları hakkında sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini almak ve bu konularda partilerinin düşünce ve faaliyetlerini aktarmak olduğunu belirtti.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyaretlerde; Suriye ve Irak’ta son süreçte yaşananlar ve il gündemi değerlendirildi. HÜDA PAR’ın burada yaşanan sorunlara ilişkin kapsamlı görüşlerini aktaran Sayğın, bu konuda dernek yöneticilerinin görüş ve önerilerini de aldı. Yine ilin sorunları üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu.

Sivil toplum kuruluşlarının bu konulardaki görüşlerini çok değerli bulduklarını belirten Sayğın, “Şüphesiz ki sorunların çözümü noktasında istişare etmek bizim temel metodumuzdur. Bu istişarelerden elde ettiğimiz sonuçları genel merkez düzeyinde değerlendirileceğiz.” dedi.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)