Hüda-Par merkez ilçelerde kongreye gitti

Hür Dava Partisi, Van'ın Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde 1'inci olağan kongrelerini gerçekleştirdi.

VAN 22.12.2014 16:39:46 0
Hüda-Par merkez ilçelerde kongreye gitti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığında yapılan kongrelerde3 ilçenin yönetimleri belirlendi.
           Yasal prosedürlerin uygulanmasının ardından yapılan seçimlerde, ilçe başkanlığını kazanan adayların isimleri şöyle sıralandı: Edremit İlçe Başkanı Fetullah Botan, Tuşba İlçe Başkanı Memet Öztunç, İpekyolu İlçe Başkanı Taner Takar. 

         İlçe kongreleri hakkında açıklamada bulunan Hüda-Par Genel İdare Kurul Üyesi Mehdi Oğuz; "Hür Dava Partisi (Hüda Par) sıradan bir parti değildir. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar birçok parti kurulmuştur, fakat Parti programını İslami ve insani değerler üzerine bina eden tek parti hür dava partisidir" dedi.

        "DEDİKLERİMİZ BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR"
        Daha önce söylediklerinin bir bir ortaya çıktığını anlatan Oğuz, "Hür Dava Partisi (Hüda Par) iki yıl önce daha henüz yeni kurulduğunda söylediği şeylerin bu gün birebir aynı şekilde ortaya çıktığını görüyoruz. Çözüm süreci konusunda da bizim iki yıl önce söylediğimiz hususlar şu an net bir şekilde ortaya çıkıyor ve herkes dönüp bize 'siz haklıydınız' diyor" ifadelerini kullandı. 


           İslam'ın fıtrat dini ve iki cihan saadetinin kaynağı olduğunu belirten Oğuz, "İşte Hüda Par programını bu kaynaktan alıyor. Temiz ve pak bir kaynaktan alınan temiz ve pak olur. Dolayısıyla bu program halkımızın ve tüm insanlığın kurtuluş reçetesidir. Bu nedenle parti programımıza aldığımız birçok ilkenin izim dışındaki partilerin ve siyasilerin de dile getirdiklerini ve bizim söylemlerimizi örnek alındığını görüyoruz ve doğrusu bu bizi memnun ediyor.  Aslında bunda şaşılacak bir durum yok siz ihlâsla hak yolda adım atarsanız neticenin insanlar ve toplum üzerinde etki oluşturması kaçınılmazdır" dedi.

         Hükümetin de bunu itiraf etmek zorunda kaldığını söyleyen Oğuz, birçok cemaatin de bunu doğruladığını dile getirdi. 

          Oğuz daha sonra "Hüda Par'ın ortaya koyduğu çözüm önerileri bakış açışı Türkiye siyasetine yön veriyor. Neden? Çünkü Hüda Par meselelere hak ve hakikat nazarı ile bakıyor. Halkımızın menfaatini kendi parti çıkarları üzerinde görüyor. Menfaat için koltuk ve iktidar için siyaset yapmıyor. Dolayısıyla ihlâsla hadiselere yaklaşıyor, hakkı tutuyor ve hakkı söylüyor. Bunu yaparken de herhangi bir menfaat kaygısını taşımıyor.  Ancak maalesef günümüzde siyaset alanında siyasiler kendi şahsi çıkarlarını ve partilerinin siyasi çıkarlarını halkın çıkarları üstünde görüyorlar. Menfaat ve çıkarın olduğu yerde hakkın ve ortaya çıkması ve sorunların çözülmesi mümkün değildir.  Menfaate dayılı   iyaset canavarlıktır. Canavarca hislerin hâkim olduğu bir siyaset anlayışında Hayırlı bir neticenin çıkması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

           Oğuz, "Halka sahip çıkmalıyız. Çok çalışmalıyız sahada olmalıyız. Bu dava sadece bu bölgenin değil insanlığın geleceğidir. Bu davanın kadroları yani sizler de insanlığın umudusunuz. Omzumuzdaki yük ağırdır. Ancak karşılığı Allah rızası olan bir çalışmadan asla geri durmayacağız. Aşkla şevkle çalışacağız engelleri bir bir aşacağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ilçe yönetimlerine seçilecek kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

            Kongre faaliyet raporları okunduktan sonra oylama yapılarak son buldu.