HÜDA-PAR ile BDP arasında arabuluculuk yapan kurumlardan açıklama

Diyarbakır’daki kurumlar, HÜDA-PAR ile BDP arasında son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili olarak gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin basın açıklaması yaptı.

VAN 24.10.2014 15:59:00 0
HÜDA-PAR ile BDP arasında arabuluculuk yapan kurumlardan açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00

ISLAH HABER

Kobanê olaylarıyla başlayan ve sonrasında Adana ile Bingöl’de işlenen faili meçhul cinayetlerle farklı bir boyut kazanan gelişmeler Diyarbakır’daki kurumları harekete geçirdi. Özgür-Der, Ay-Der, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, İHD ve Mazlumder’in de aralarında bulunduğu kurumlar görüşmelerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kurumlar görüşmeleri sırasında işlenen faili meçhul cinayete dikkat çekerek provokasyon uyarısı yaptı.

Açıklamanın tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Bizler aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olarak Kobane eylemleri sonrasında meydana gelen olaylar nedeniyle 90’lı yılların acı tecrübelerini hatırlayıp aynı olayların tekrar yaşanmaması amacıyla Hüdapar ve DTK arasında bir dizi görüşme gerçekleştirdik ve halen de gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.

Yapılan görüşmelerde iki taraf da sorunun tamamen çözümü yönünde irade göstermişlerdir. Ancak görüşmeler devam ederken ülkenin farklı yerlerinde ve en son olarak Bingöl Karlıova’da hedef gözeterek gerçekleştirilen saldırılarda insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir. Öncelikle saldırılarda yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırılar kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyor ve bu tarz saldırıları, biz kurumların çabası içinde bulunduğu görüşmelere karşı bir provokasyon olarak görüyoruz. Bundan sonra da meydana gelebilecek saldırıları yine provokasyon olarak göreceğimizi ifade ediyor ve tüm bu saldırıların karşısında olacağımızı deklere ediyoruz.

Ayrıca bu vesile ile sorumlu herkesi bu tür olaylar karşısında durmaya ve içinde bulunduğumuz süreçle ilgili olarak hassasiyetle davranmaya davet ediyoruz. 24.10.2014

AYDER, AZADİ HAREKETİ, DEVRİMCİ DEMOKRAT KÜRT DERNEĞİ, DİCLE FIRAT DİYALOG GRUBU, DİYANET-SEN, DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BİRLİĞİ, DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI, DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ, DOGÜNSİFED, İHD, KADEP, MAZLUMDER, ÖZGÜR-DER, ÖSP, ZEYTİNDALI BARIŞ PLATFORMU