Hoca ve Futbolcular Hakem Eğitim Seminerinde Buluştu

Van Büyükşehir Belediyespor altyapı takımında görevli antrenör ve oyunculara Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Hakem Kurulu Eğitimcisi Zafer Korkmaz tarafından futbol oyun kuralları ve futbolcu- hakem ilişkileri ile ilgili eğitim semine

VAN 20.10.2014 09:41:58 0
Hoca ve Futbolcular Hakem Eğitim Seminerinde Buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyespor Futbol Akademisi bünyesinde bulunan U21-U19-U17-U16-U15-U14-U13 takımı altyapı hocaları ve sporcularına  İpekyolu Gençlik Merkezi salonunda İl Hakem Kurulu Eğitimcisi Zafer Korkmaz tarafından futbol oyun kuralları ve değişen talimatlar ile ilgili bir hakem eğitim semineri verildi.

TFF hakem eğitimcisi Zafer Korkmaz, tarafından verilen eğitim seminerine hakem kurulu gözlemci ve dernek kurulu üyeleri alt yapı antrenörleri ve yöneticileri  ve B.Belediyespor altyapı hocalarından Ayhan Özturkçü ve Ferhat Demir, Bülent Kaçmaz, Şaban Deniz ve Ayhan Erçiçek ve altyapı sporcuları katıldı. Seminerde bulunan tecrübeli hakemler genç sporculardan ve hocalardan gelen soruları yanıtladı. Maç esnasında olayın sıcaklığıyla hatalı kararlar verebilecekleri belirtilen hakemler sporcuların anlayışlı olmalarını istediler.


Zafer Korkmaz; önceliğin eğitim olduğunu söyleyerek, “ Spor çok güzel aktivitedir. . Ama sizin önceliğinizin eğitim öğretim olması gerekir. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Bu yüzden önce okullarınızda eğitiminizi tamamlayacaksınız.”  dedi. Konuşmasının ardından değişen futbol oyun kuralları, hakem  kararları,  futbolcu hakem ilişkileri hakkında bilgiler veren Korkmaz, hakem, futbolcu ve yöneticiler tarafından ilgiyle dinledi. Seminer sonrası futbolcular ve yöneticiler Zafer Korkmaz’a  verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür ettiler.   

TFF’in eğitim uygulamasının devam ettiğini belirten Korkmaz. “ Geçen sene talimata da girildi.  Tüm profesyonel ve yarı profesyonel takımların yönetici ve sporcularına yönelik eğitim yaptırıyorlar İlimizin tek profesyonel takımı olan Büyükşehir Belediyespor’da TFF’ye kendilerine eğitim verilmesi için bir müracaatta bulunmuş.  Bizde bütün altyapı takımlarımıza eğitim verdik Bu TFF tarafından yapılan bir uygulamadı.  Bundan sonrada devam edecek.  Burada futbolcularımızın nerde ve hangi pozisyonlarda kart görmemeleri ve görmemeleri ile hakem futbolcu ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini anlattık” dedi.

VANSESİ - RIDVAN CAN