Hizmet-İş, üyelerinin hakkını koruyor

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığında iş kazası sonucu hayatını kaybeden personelin ailesine sigortadan aldığı miktarı teslim etti.

VAN 14.02.2019 11:11:56 0
Hizmet-İş, üyelerinin hakkını koruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanlığı tüm üyelerine yapmış oldukları ferdi kaza sigortası kapsamında üyelerin kaza ve hayatını kaybetme konusunda da güvence altına alıyor.  2018 yılında Van Büyükşehir Belediyesinde görevli yol yapı işinde görevli Çoli Alim isimli çalışan görevi esnasında iş kazası geçirerek hayatını kaybetti.

         Aynı zamanda Hizmet-İş sendikası Van Şube Başkanlığı üyesi de olan Alim, üye olduğu sendika tarafından ferdi kaza sigortası kapsamına alınmıştı. Hayatını kaybetmesinin ardından sendika başkanlığı harekete geçerek işçinin ailesine sigorta şirketi tarafından 40 bin Türk lirası tazminat kazandırdı.

        40 bin Türk lirası yazılı çeki, aile fertlerine Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu verdi.

Konu ile ilgi açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, sendikamıza üye kazandırarak arkamızı dönen sendikacılardan olmadık, olmayacağız. Allah hiçbir işçimizin böylesi vahim bir olayı ailesine göstermesin. Sendikamıza üye işçilerimizi aynı zamanda anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketi tarafından ferdi kaza sigortası kapsamına alıyoruz. Bu işçimiz vahim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Hiç bir şey tabi ki o acının yerini tutmayacaktır. Ama geride bıraktıkları ailelerine en azından bundan sonra ki yaşamlarında katkı sağlayacak bir miktarı anlaşmalı olduğumuz sigorta acentesinden talep ederek, işçimizin ailesine teslim ettik. Bir daha buna benzer durumların yaşanmamasını diliyorum. Bu vesileyle hayatını kaybeden Çoli Alim işçimize Allah’tan rahmet, ailesine de baş sağlığı diliyorum”dedi.