Hesabi değil, hasbi olacağız.

Temayül yoklaması, istişarenin ve ortak aklın nişanesidir.

VAN 20.11.2018 12:48:55 0
Hesabi değil, hasbi olacağız.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Adalet ve Kalkınma Partisi  Van Milletvekili Abdulahat Arvas pazar günü yapılan temayül yoklamasına dairbir basın açıklaması yayımladı. Açıklaada şunlara deindi...

Temayül yoklaması, istişarenin ve ortak aklın nişanesidir.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, istişarenin ve ortak aklın bir nişanesi olan teşkilat temayül yoklamasını pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak tamamladık. Dijital imkânlarla Türkiye’de ilk kez uygulanan e-temayül sistemi ile AK Parti bir kez daha yeniliklerin, ilklerin partisi olduğunu göstermiş oldu.

Van ve ilçelerimizde birbirinden kıymetli aday adayı kardeşlerimiz belediyelere talip oldu. Her birini ayrı ayrı kutluyor ve başarılar diliyorum. Yapılan teşkilat temayül sonuçları ile birlikte anketler, saha çalışmaları ve kamuoyu yoklamaları gibi bütün veriler genel merkez tarafından değerlendirilerek en doğru aday belirlenecektir.  Milletvekili olarak bugüne kadar sürece dâhil edilmedik. Bu nedenle gündemimizde memleket ile ilgili takip ettiğimiz projeler ve yatırımlar var. Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte her hafta farklı Bakanları ziyaret ederek taleplerimizi sunuyoruz. Dolayısıyla adaylarımız konusunda genel merkezimiz kimi işaret ederse bizde sorgulamadan bütün gayretimizle teşkilatlarımızla canla başla çalışılacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza, genel merkezimize ve halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. 

 

Hesabi değil, hasbi olacağız. 

Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri için birden fazla müracaat var. Ancak her belediye için tek aday belirleme şansı var. Aday belirleme sürecinde aday adayı olmuş arkadaşların küsmemeleri, başka arayışlar içine girmemeleri veyahut aleyhte çalışmamaları önemlidir. Siyaset, sabır ve istikrar gerektiren bir uğraştır. Bu süreçte hesabi değil, hasbi olmak durumundayız. İnanıyorum ki dava şuuruyla hizmet edenler karşılığını alacaktır. Sevgili Peygamber efendimizin buyurduğu üzere ; “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” Hizmete talip olmuş aday adayı kardeşlerimiz de seçim sürecinde bu anlayış ile hareket etmeli ve birbirine destek olmalıdırlar. Bütün arkadaşların seçim sürecinde AK Partinin başarısına katkı sağlama yükümlülüğü vardır. Nihayetinde başarı kişisel değil kitlesel bir kazanımdır. Bu anlayışla yerel seçimlerde en güçlü şekilde hep beraber kenetlenmeliyiz.

 

Belediyeler yerel kalkınmanın lokomotifidir.

Merkezi hükümet ile yerel yönetim arasındaki iş birliği çok önemlidir. Buda ancak AK Parti ile mümkündür. Beş yılda bir önümüze gelen bu fırsatı bir kez daha kaçırmamalıyız. Belediyeler, ideolojik partilere teslim edilmeyecek kadar hassas toplumsal dengeleri olan icracı kurumlardır. Vatandaşlarımızın HDP Belediyeleri döneminde yaşadığı hayal kırıklığı gün gibi ortadadır. Hizmetten başka her türlü şiddeti teşvik eden bir anlayışla Belediyeler yönetilemez. Şiddetin olduğu yere yatırımcıda gelmez, kalkınmada beklenemez.  Biz AK Parti olarak hizmete, kalkınmaya, huzura, sükunete ve  kardeşçe yaşamaya talibiz.

 

 

Abdulahat ARVAS

  Van Milletvekili

 

türk porno