HER ŞEYE RAĞMEN VAN'DA ISRAR EDEN “TÜRKMENOĞLU“ AİLESİ!

Neden, Evet neden?..

VAN 13.10.2014 18:12:30 0
 HER ŞEYE RAĞMEN VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HER ŞEYE RAĞMEN VAN'DA ISRAR EDEN "TÜRKMENOĞLU" AİLESİ!

Adres değişmedi, her defasında olduğu gibi işyerleri araçları yine yakılıp yıkıldı, fakat yine yılmayan bütün bu olanlara rağmen Van'da ısrar eden bir aileden bahsedeceğim bugün Türkmenoğlu ailesinden!..

Kazandıklarını bu halka yatırım olarak, hizmet olarak suna, bundan da büyük şevk heyecan duyan, tüm baskılara ve ellerindeki imkanlarına rağmen sırrı kadem basmayan bir aile!..

Siyaseten zirveye çıkıp isimleri bile unutulan onlarca vekil gibi olmak yerine memleketinde işyerinde yine Van'ın Van'lının sorunlarını dinleyen çözmek için uğraşan,

Terk edip unutulanlardan olmak yerine her seferinde işyerleri yakılıp yıkılmasına rağmen kalmakta ısrar eden Kayhan Türkmenoğlu ve ailesi…

Birçok ilde olduğu gibi ilimizde Kobani bahanesiyle birçok işyeri yakılıp yıkıldı bunlardan biride eski milletvekillerimizden Kayhan Türkmenoğlu'ydu. İşyerleri ve araçları yakılan Kayhan Türkmenoğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundum, biraz dinledim.

Gayet sabır ve metanetliydi, isyan yerine üzüntülüydü, üzüntüsü yakılıp yıkılan malından ziyade insanlarımızaydı, neden, niçin, barışa engel olmak isteyenler kim, çözüm süreci neden sabote edilmek istensin. Vs. sorular labirentinde döndük dolaştık…

Yakılan işyerlerinin ve araçlarının resimlerini gösterdi, söyleyecek söz bulamıyordu?..

Neden, Evet neden?..

Bu soruyu herkes gibi oda soruyordu, ama cevabı olmayan bir soru!...

Sahi bütün bu yapılanların Kobanideki mazlumlar için ne faydası oldu, yakılan işyerleri, okullar, araçlar bütün bunların getirisi ne oldu?..

Kayhan Türkmenoğlu bir dönem milletvekilliği yaptı ekonomik anlamda bir ihtiyacı olmamasına rağmen. Derdi Van'dı Van'ın insanıydı!..

Kayhan Türkmenoğlu İstiyor ki, dededen babadan bu yana kazandıklarını kazandıkları yerde dün olduğu gibi yarınlarda da Van için Van'lı için yatırıma dönüştürsünler!..

İstiyor ki, doğup büyüdükleri cadde ve sokaklar şiddet görüntüleriyle değil insanların rahat korkusuzca gezip dolaşabildikleri yerler olsun!..

İstiyor ki, çalıştırdıkları insanların sayısının yüzler yerine binler olsun, istikrar olsun başka yatırımcılarda gelsin Van'lının işsizine iş imkanı sunsun!..

İstiyor ki, yapılmalarına katkıda bulundukları eğitim kurumlarında, kaliteli eğitim olsun, geleceğin beyinleri yetişsin insanlığa faydaları olsun!..

İstiyor ki, Herhangi bir iktidar döneminde bireysel anlamda(vekil olmasına rağmen) sadece kendi çıkarlarını düşünmeden çıkarlar elde etmeyi elinin tersiyle itebilenler seçtirilsin.

Hayata salt madde gözüyle bakılacak olursa, ekonomik anlamda hiçbir problemi olmayan ender ailelerden biri de Türkmenoğlu ailesi olduğunu ilimizde bilmeyen yok.

Dolayısıyla Kayhan Türkmenoğlu, sadece maddiyatla yetinmiş olsaydı Türkiye'nin her yerinde istediği imkanı oluşturabilmesine rağmen ısrarla Van, sırrı kadem basan vekillerden olmak yerine Van demesinin nedeni Van'a olan sevdaları olsa gerek!..

Yaşadığımız toplumda özellikle siyasetçiler için algılaşan pragmatist anlayışa rağmen, vekilliği döneminde kendi hedeflerini kendi yandaşı olan bir iktidarla elde edebileceğinin fırsatına rağmen ısrarla Van diyebilen bir isim Kayhan Türkmenoğlu.

Söylemese bile bir kırgınlığını görebildim yüz hatlarında o da yerelde siyaset yapanların arayıp sormamalarının izlerini ve yanan işyerinin söndürülmesi için itfaiye aracı gönderilmemesinin izlerini. Haksızda değildi, karşılığı bu olmamalıydı!..

Kayhan beyle vedalaşırken, vakarlılığıyla yakılıp yıkılanlara sızlanmak yerine daha iyisini yapacağız derken Van'ın temiz insanlarına güvenerek diyordu. Kazandıklarını Van'a Vanlının hizmetine sunmak istediği için güç(maddiyat) yerine insani duygularını ön plana çıkardığına tanık oldum. Tüm halkımıza ve Türkmenoğlu ailesine bir kez daha geçmiş olsun..

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.