“Her şey çocuklar için”

Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İpekyolu Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, ihtiyaç sahibi çocuklar yararına bir grup kadın tarafından “Her şey çocuklar için” sloganıyla yapılan el ürünleri, Şişli Öğretmenevi??

VAN 5.03.2018 10:17:13 0
“Her şey çocuklar için”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İpekyolu Halk Eğitim Merkezi’nde, bir süre önce 12 ev kadını, “Mutluluk Atölyesi” adını verdikleri atölyede açılan kurs kapsamında ahşap ürünler, seramik ev aksesuarları ve 3 boyutlu tablolar üretti.
Kadınları ürettikleri bu ürünler, Cumartesi günü Şişli Öğretmenevi’nde sergilendi.
Farklı kesimlerin davet edildiği sergide elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi çocuklar yararına kullanılacak.
Sergi ile ilgili gazetemize konuşan Zümeyra Kurt, bir anne olarak çevredeki tüm çocukları mutlu görmek istediğini söyledi.
Bir süre önce trafik kazası geçirdiğini ve doktorun tavsiyesi üzerine el sanatları çalışmasına yöneldiğini anlatan Kurt, “Bu kaza beni çok olumsuz etkiledi, ama çocuklar için bir işi başarabilmek de o derece mutlu etti” dedi.
Atölyede büyük bir heves içinde çalıştıklarını belirten Kurt, şunları ifade etti:
"Yaptığımız çalışmayla çocukların bir nebze olsun yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Bugün sergimizi açtık. İyi geçeceğini umuyorum. Ben şahsen sevgi, umut ve barışın sihirli değneğinin annelerin ve öğretmenlerin elinde olduğunu düşünüyorum. Bu sihirli değneğin çocuklara da ulaşmasını istiyoruz."
Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: