Hem Müslüman hem de Hıristiyan olunamayacağına göre

sarhoş olacak ve sende yakalarsın.

VAN 29.12.2016 23:27:29 0
Hem Müslüman hem de Hıristiyan olunamayacağına göre
Tarih: 01.01.0001 00:00
 MÜSLÜMAN YILBAŞI KUTLAMAZ!

Bilindiği gibi yılbaşı kutlama Hıristiyan'ı bir gelenektir. Sözde Hz. İsa(as)'ın doğum günü kutsanmaktadır. Bu kutsanma yapılırken Hz. İsa(as)'ın hiçbir şekilde tasvip etmediği edepsizlik iğrençlik O(as)nun doğumuyla özdeşleştirilerek kutlanmaya çalışılmaktadır. Haydi, onları anladık ya Müslümanlara ne demeli?..

Diye baktığımızda maalesef kraldan daha çok kralcı kesilen birçok Müslüman ya bilerek ya da bilmeyerek bu günaha ortak olmakta. Her türlü rezilliği yapmakta hepsinden de önemlisi devlet eliyle kumara teşvik edilerek milli piyango rezaleti içinde birçok yuvanın yıkılmasına birçok ailenin perişan olmasına devlet öncülük etmektedir.

Hal bu olunca insan bu kıssayı düşünmeden edemiyor. Karganın biri kilisenin haçına musallat olmuş habire durmadan gider üzerine pislermiş, kilise papazı da durmadan temizlermiş. Papaz bakmış bu işin sonu yok ne yapsa karga gene gelip pisleyip gidiyor papaz efendi de temizliyor.

Bir gün derdini arkadaşlarından birine açmış ne yapacağım bu karganın elinden durmadan gelip bizim kilisenin haçına pisliyor. Arkadaşı kargayı yakalamak kolaydır demiş ve anlatmış.

Haçın yanına biraz peynir biraz da bir kaba rakı bırak karga gelip peyniri yiyecek, peyniri yediği için susayacak ve ardından da su zannettiği rakıyı içip sarhoş olacak ve sende yakalarsın. Bu papazın aklına yatar papaz da hemen bir kaba peynir bir başka kabada biraz rakı bırakır ve haçın yanına koyar.

Uzaktan gözetler karga gene her zamanki gibi gelir haçın üzerine konar orada bulunan peynirden yer ve ardından da su zannettiği rakıyı içer ve sarhoş olup düşer, ardından da papaz da gelir kargayı rahatlıkla yakalar. Papaz şöyle mırıldanır…

Behey karga Hıristiyan olsan haça pislemesin, Müslüman olsan rakı içmesin be meret sen nesin?..

Evet, yılbaşını kutlayıp milli piyango bileti alan Müslüman Hıristiyan’sanız Müslümanlara ait olan bayramlarda ne işiniz var?...

Allah'ın ve Resulünün(sav) istediği tarzda bir Müslüman'sanız ne işiniz var Hıristiyanların bile sizin gibi kutlamaktan hayâ ettikleri ve kutlamadıkları yılbaşından.

Önce yılbaşını ele alırsak gerçektende dünyanın hiçbir ülkesinde bizim ülkemiz halkı kadar savurganlık içinde kutlandığı görülmemektedir. Halkına umut tacirliği içerisinde kumar oynatan, kazananların hayatlarının alt üst olmasına sebep olan, kazanmayanları ise büyük bir hayal kırıklığına uğratan tek sistem bizde vardır her halde.

Eğer onlarda olmuş olsa bile bu bizi ilgilendirmiyordur, çünkü ben Müslüman'ım diyen bir halka bu tür gayri meşru kazanç yolları resmiyetlik içerisinde halkına reva görülmez. Bir taraftan ekmek bulamayan, kendilerine bir barınak bulmakta güçlük çeken ve bu insanların TV kanallarına magazin konusu olduğu bir ortamda insanlığa, her şeyden önemlisi insanımıza yakışmayan davranış biçimleridir.

Bir Müslümanın Noel veya milâdî yeni yıl ya da, yılbaşı veya buna benzer bazı özel insan ve kurumların koyduğu günleri kutlaması mümkün değildir. Bunun yanı sıra, gerek özel olarak, gerekse yılbaşı amacıyla piyango bileti almak ve satmak haramdır. Piyango, kumarın bir türü olduğundan bunlardan kazanılan para da haramdır.

Özellikle yılbaşı gecelerinde oynanan tombala ve fırdöndü benzeri oyunlar, neyine olursa olsun, tüm iskambil ve taş oyunları ile kumar makineleri ile oynanan oyunlar İslâm'a göre haramdır bütün bunlar ne dini nede ahlaki olarak halkımıza yakışmamaktadır. Müslüman'sanız yılbaşı kutlayamaz kumar oynayamazsınız, değilseniz(her ikisi birden hem Müslüman hem de Hıristiyan olunamayacağına göre) söylenilecek sözümüz yok!..

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.