“Hedefimiz 30 bin ziyaretçi“

Van Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunanAjans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuara yaklaşık 30 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

VAN 20.09.2014 19:31:20 0
“Hedefimiz 30 bin ziyaretçi“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 
Van Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezinden canlı yayınlanan Serhad Fm'in Fuar Özel programına katılan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Turizm ve Seyahat fuarı hakkında konuştu.

 

Van Ortadoğu EXPO Fuar ve Kongre Merkezi’nin ülke için önemli bir konjonktüre sahip yapı olduğunu belirten Güler, "Bundan önce de bir fuarımız vardı, Van'da organize ettiğimiz ikinci fuardır, bu fuarların en büyük katkısını şöyle özetleyebilirim; Van'daki otellerin hepsi şuan da dolu, bu basit örnekten yola çıkacak olursak sosyal anlamda ve yatırım anlamında fuar ve kongre merkezi büyük bir anlam ifade ediyor. Burada yapılan Fuarlar amacına ulaştığı zaman ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacaktır." dedi.


Fuar Merkezine sahip çıkılmadığı zaman Van için önemli bir kayıp olacağını söyleyen Güler, "Fuara sahip çıkılmadığı zaman meydana gelecek en kötü durumu söyleyemiyorum. Buranın ilimize ve bölgemize kazandırılması lazım, hem sosyal hem de kültürel anlamda buraya sahip çıkılması lazım. Burada daha güzel fuarların yapılması sahip çıkılmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.


İnşaat fuarına oranla daha yoğun bir katılımın olduğunu söyleyen Güler, "ilk yaptığımız fuar, sektör fuarı olduğu için halka açık değildi, daha çok sektöre yönelikti, bundan dolayı fuara ilgi yokmuş gibi algılandı ama biz ilk fuarda hedef kitleye ulaşıldı. Şuanda yapmış olduğumuz fuarımız daha çok kültürel tanıtım amaçlı olduğu için herkese açıktır ve çok yoğun bir ilgi var. Açılışımızı yaptığımız zaman yaklaşık 12 bin ziyaretçimiz vardı, hedefimizde 30 bin ziyaretçi vardı bu sayıya da yarın ulaşacağımızı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


Bölgenin yapısından dolayı bir çok sorunla karşılaştıklarını söyleyen Güler, "Biz insanlarda Fuar kültürünü oluşturamadık. Belki biz yanlış metot uyguluyoruz fakat herkesi bir araya getiremiyoruz. Herkesi bir araya getirebilirsek, birçok sorunu aşacağız. Şuanda sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bu sorunlarımızdan bir tanesi, alanımızın uzak olmasıdır, bu sorunumuzun çözümü içinde formüller üretiyoruz. Fuar alanımız daha tam olarak bitmemiş bittiği zaman daha güzel olacak ve birçok sorunumuzda çözülecektir." ifadeleri kullandı.