HDP’ye vermişti bu sefer MHP’ye verecek

Salih Tuna

VAN 31.08.2015 11:29:29 0
HDP’ye vermişti bu sefer MHP’ye verecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Geçen gün CHP'li bir akrabama rastladım; bu yıl ligler çok şenlikli geçecek derken nasıl oldu anlamadım, muhabbet geldi siyasete dayandı.
Evet, fanatik CHP'liydi ama 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy vermişti. (“HDP'ye verdim” demişti, ben de, “hayırlı olsun” demiştim. Bitmişti. Yani, daha fazla uzatmamıştık.)
Yok hayır, Sayın Bahçeli'nin ifadesiyle, “Boğaz'da oturup viskisini yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizlerden” değildi.
Viski yerine “aslan sütü” içiyordu ama Boğaz görmeyen bir yerde oturuyordu.
Ben, dedi, bu sefer MHP'ye vereceğim! Şoke oldum; “Hassssss….an abi,” dedim, “sen beni okumaya mı başladın?”
Bir defasında “sen dâhil hiçbir yandaşı okumam ben” demişti. Demek gizli gizli okuyordu.
***
Söz konusu naçizane yazımda, Sayın Bahçeli'nin 7 Haziran seçimleri ardından yaptığı açıklamaya taban tabana zıt, tutarsız tavrı nedeniyle, MHP'nin baraj altında kalma riskinin belirdiğini dercetmiştim.
Erdoğan ve AK Parti düşmanlığıyla malul çevrelerin cenderesine girmiş gibi hareket etmeye başlamıştı.
“Milletin ve devletin bekasını” günlük politik çıkarlara tercih eden o Bahçeli gitmiş yerine tanımakta zorluk çektiğimiz başka bir Bahçeli gelmişti. Sanki birileri el çabukluğuyla “Bahçelileri” değiştirmişti.
Baksanıza, MHP gelenekleriyle de bağdaşmayacak şekilde 30 Ağustos törenlerine katılmadı.
Kılıçdaroğlu bile katılacak ama Bahçeli katılmayacak, olacak şey mi?
Hayır yani, bu şiddet bu celal kime ve niye?
Rahşan Ecevit, ülkücülere “faşist katiller” dediği halde Ecevit'le koalisyon kurmakla kalmamış, dahası, Ecevit'in yanında yüzüne sinek konsa kovmayacak kadar “rikkatli” bir saygı duruşu sergilemiş, bunu da “devlet adamlığı” terbiyesine bağlamış bir politikacı nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na bu denli nobran, bu denli saygısız davranabilir?
Gerçekten anlamak çok zor!
Sayın Cumhurbaşkanımızın “paralel yapıyı” tasfiye etmenin, teröre karşı silahları bırakana kadar mücadele etmenin ve, Gezicilerin önde giden işverenlerinden Cem Boyner'in, “Borçlarımızı ödemek için Güneydoğu Anadolu'dan toprak satalım” dediği Türkiye'yi IMF'ye borç verecek düzeye getirmenin dışında suçu ne?
Uzun lafın kısası, Sayın Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerinden bu güne aldığı tutum yüzünden MHP'de baraj altında kalma tehlikesi baş gösterdi.
Takdir edersiniz ki, HDP'nin baraj altında kalması AK Parti'yi tek başına iktidar yapacağı gibi MHP'nin baraj altında kalması da AK Parti'yi tek başına iktidar yapar.
Bu da, Erdoğan ve AK Parti düşmanlığıyla malul çevrelerin bigane kalamayacağı bir durum.
Peki, MHP'nin baraj altına düşmemesi için ne yapabilirler?
Yazmıştım: “Sayın Bahçeli'nin, 'Boğaz'da oturan, viskisini içip HDP'ye oy veren şerefsizler' dediği zevata iş düşüyor. Emanet oylarının bir kısmını MHP'ye yönlendirmeleri gerekiyor. (…) Burada da iki risk var: Birincisi, MHP'yi kurtarayım derken HDP'yi baraj altında bırakabilirler. İkincisi de, Sayın Bahçeli kabul etmeyebilir. / Nasıl mı? / Nasıl olacak, 'Boğaz'da oturup viski içerek HDP'ye oy veren şerefsizlerin oyuyla barajı aşacağımıza, baraj altında kalmayı tercih ediyoruz…” der. / Diyemez mi?...”
***
Eski CHP'li yeni HDP'li önümüzdeki seçimde de MHP'li olacak olan akrabam, “Ben senin gibi değilim, bilinçli seçmenim” dedi, “MHP baraj aşamazsa AKP tek başına iktidar olur!”
Son günlerde böyle “bilinçli seçmenler” türedi.
Sadece böyle bilinçli seçmenler değil, “bilinçli gazeteler” de türedi.
Bunlardan biri, hatta önde gideni (Cumhuriyet) teklif edilen bakanlık görevini kabul ettiği için HDP'li Müslüm Doğan hakkında, “Bakanlığı duydu mezhebini unuttu” sürmanşetini çekti.
Nasıl “bilinç” ama!
Ne diyelim, Allah daha beter etsin.