HDP'li adayların çalışması sürüyor

Seçim çalışmalarına sayılı günler kalırken, HDP seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

VAN 23.05.2015 18:25:54 0
HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, seçim çalışmaları kapsamında Van'ın merkez ilçesi Tuşba'ya bağlı Beyüzüm ve Seyrantepe mahallesinde kadınlar ile bir araya geldi.
Hezer'e, DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, HDP Tuşba ilçe eşbaşkanı ve çok sayıda partili kadın eşlik etti. Onlarca kadının katıldığı toplantıda konuşan Hezer, kadının toplumdaki rolüne dikkat çekerek, "Kadın toplumun yarısıdır; ancak kadınlar toplumda görülmüyor. Dünyanın bütün işini kadınlar yapıyor; ancak kadınlara yeteri kadar değer verilmiyor. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için barajın yıkılmasıyla toplumdaki kadın ve erkek eşitsizliğini ortadan kaldıracağız" dedi.
DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin ise HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıya değinerek, "Bombalı saldırıda DHKP-C değil de direk sorumlusu AKP'dir" iddiasında bulundu.
Öte yandan HDP Van Milletvekilli Adayı Yurdusev Özsökmenler beraberindeki HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, HDP ve DBP İpekyolu İlçe Örgütü üyeleri ile birlikte Esenler Mahallesi Demokratik Halk Derneği açılışına katıldı.
Çok sayıda yurttaşın katıldığı açılış törenin yapıldığı alan HDP bayrakları ile süslenirken yurttaşlar ise çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.
Saygı duruşunun ardından konuşan HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, vicdanlı her insanın sandığa giderken 2 şeyi iyi düşünmesi gerektiğini, bunlardan bir tanesinin Roboski diğerinin ise Kobani olduğunu ifade etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi