HDP’de yeni yönetim belli oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanları, avukat Ümit Dede ve Yadişen Karabulak oldu.

VAN 30.10.2017 10:36:07 0
HDP’de yeni yönetim belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

HDP Van İl Örgütü, 2. Olağan Kongresi'ni Royal Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Van milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan da katıldı. 
Kongrede cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, mesajı okundu.  
Kongreyi selamlayan Demirtaş, başarılar diledi.
Daha sonra divana seçilen HDP MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, kısa bir konuşma yaparak şöyle dedi: 
"HDP halkın partisidir. Cezaevlerinde eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız var. Halkımızın seçilmiş iradelerine buradan hep birlikte selamlarımızı yolluyoruz. Sorumluluğumuz çok büyük, umudumuz çok büyük. Biz umudumuzu yitirdiğimiz gün insanlık kaybedecektir.”  
HDP PM Sözcüsü Ayhan Bilgen de, şunları söyledi:
"Türkiye’nin dış politikası sorunludur. Irak Kürtlerinin bir tercihi var, bu tercihi, bu kararı herkes farklı değerlendirebilir. Orada bir halk tercihi söz konusu. Cumhurbaşkanı ekonomik saldırı ve kuşatma altında olduğumuzu söylüyor ama aynı gün Ekonomi Bakanı ‘Ekonomi şaha kalktı’ diyor. Şaha kalkan işsizlik, enflasyon ama bunu tehlike sinyali olarak görmüyorsanız diyecek bir söz yok."   
Yapılan konuşmalar ardından, mali ve faaliyet raporları okundu. 
Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim şöyle oluştu:
İl Eş Başkanları: Avukat Ümit Dede ve Yadişen Karabulak.
Yönetim Kurulu üyeleri: Azim Yacan, Bişar Abukan, Nesibe Akdağ, Hasan Güven, Handan Karakoyun, İsmail Demir, Gülistan Öner, Ömer Sönmez, Ayfer Şahin, Özgür Aras, Özdemir Örnek, Fırat Keser, Ahmet Güler, İbrahim Alparslan, Feyyaz Başak, Yunus İnan, Kenan Kanat, Hatice Kiye, İsmet Yıldırım, Cevdet Altındağ, Nuri Erol, Erol Gönülçeken, Faruk Gören, Tayyip Sertkal. Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi