HDP seçim bürosuna ziyaretler sürüyor

Van Beşyol Mevkii’nde bulunan HDP seçim bürosuna ziyaretler devam ederken, Van Doğu Center Esnafı da söz konusu seçim bürosunu ziyaret ederek HDP’nin yanında olacaklarını söyledi.

VAN 13.10.2015 13:22:22 0
HDP seçim bürosuna ziyaretler sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Doğu Center Esnafı, Beşyol Meydanında bulunan merkezi seçim bürosunu ziyaret etti.  Esnaflar seçim bürosunda,  HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan, Yeliz Zozan Yıldırım, Kayseri Milletvekili adayı Tahirhan Sayyiğit, HDP İl Yöneticileri ile görüştü.

          Ziyarette konuşan HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan, 10 Ekim Ankara katliamını kınayarak başladığı konuşmasında,  “Sadece barışı savunmak için Ankara’ya giden 130 yoldaşımız katledildi. Halklarımız bu katliamı asla unutmayacak.  Katliamlarla, savaşlarla sonuç almaya çalışanlar 1 Kasım’da bir kez daha yenilecek ve barışı hep birlikte bu ülkeye getireceğiz.  İşte böylesi zor günlerde bize verdiğiniz bu destek çok anlamlıdır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

               Özgökçe’nin ardından konuşan HDP Van Milletvekili adayı Yeliz Zozan Yıldırım ise şunları söyledi:
“Ankara’da ki katliamı gerçekleştirenlere şunu söylüyoruz.  Biz sizin yalanlarınızla, dolanlarınızla baş edemedik o bize dert oldu, ama bizde asla size boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bu da size dert olsun. Bizler, 7 Haziran seçimlerinden önce nasıl ki birlik olduk ve kazandık 1 Kasım’da katliamcılara karşı yine birlik olacağız ve gereken cevabı vereceğiz”
Son olarak esnaf adına söz alan Hacer Kaya ise, Ankara katliamını kınayarak,  katliamcılara inat HDP’nin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi