HDP Milletvekili adaylarından TSO’ya ziyaret…

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van Milletvekili adayları bu kapsamda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

VAN 18.04.2015 14:43:15 0
HDP Milletvekili adaylarından TSO’ya ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe,  Zozan Yeliz Yıldırım, HDP Van İl Başkanı Derya Hayva ile birlikte VAN TSO’ya gelerek Oda Başkanı Necdet Takva ile görüştü.
Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren VanTSO Başkanı Necdet Takva, milletvekili adaylarına  Van’da yaşanan sorunlara ilişkin bir sinevizyon gösterimi sundu.
Takva,  Van’ın bir milyon 300 bin nüfusa ulaştığını ve genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Van nüfusunun yüzde 20’sinin işsiz olduğunu ve HDP’nin buna karşı politik bir duruşla farkındalık yaratması gerektiğini kaydeden Takva, “ Yaşadığımız sorunlar Kürdistan coğrafyasında yaşanan çatışmalı ortamla alakalıdır. Çatışmalı ortam büyük sorunlar yarattı. Van’ın vekili olmak zordur. Halkla bir araya geldiğinizde karşılaştığınız talepler sizleri zorlayacaktır. Biz sık sık vekillerimizle bu tartışmaları yürüttük. Kapımız her zaman size açıktır. İlimiz kamu destekleri ve teşvik imkânlarından yararlanamıyor. Nakdi programlar konusunda çok ciddi erişim sorunlarımız var. Borç yükü ile boğuşan esnafımız var. Ortalama gayrı safi milli hâsılada Türkiye’nin en fakir illerinden biriyiz. Demokrasi sorunumuzun yanında çok ciddi ekonomik sorunlarımız var. Kentimizde son 30-40 yıllık çatışmalı ortamdan kaynaklı oluşmuş bir suç potansiyeli var. Bu konular mutlakta mecliste tartışılmalıdır. Bölgeler arası dengesizliği ortadan kaldıracak stratejik hedeflere ihtiyaç var. Özellikle kent merkezinin bir çok noktasında konumlanmış TOMA’lar esnafımızı ciddi anlamda etkiliyor. Bu görüntünün son bulması lazım” dedi.
Takva’nın ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, Takva’nın anlattıklarından hükümet tarafından uygulanan bilinçli bir ambargo olduğu sonucunun ortaya çıktığını öne sürdü.
Halkların dayanışmasının ve iktidara ortak olma talebi ile birlikte iktidarın bu tür cezalandırma yöntemlerine başvurduğunu iddia eden Hayva, “Parti olarak bugüne kadar hayal edipte gerçekleştiremediğimiz bir şey yok. Daha düne kadar inkâr edilen halkımız direnerek kendini kabul ettirmiş ve tüm dünyaya ‘Ben varım’ demiştir. Şimdi ise, ‘Yeni Yaşam’ diyoruz ve bunun hayatımıza yansımalarını da önümüzdeki zaman içinde göreceğiz. Halk hareketi olarak tüm sorunlarımızı çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi