HDP Kongre Komisyonu Gürpınar'da…

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, 3 Ocak 2015'te yapılacak il kongresine ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. HDP Kongre Komisyonu, bu kapsamda Gürpınar'da bir toplantı gerçekleştirdi.

VAN 16.12.2014 17:21:11 0
HDP Kongre Komisyonu Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kongre Komisyon Sözcüsü Cahit Ertan yaptığı açıklamada, halkın desteği ve güçlü katılımı ile ilçe kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirterek bunun finalinin  3 Ocak'ta yapılacak il kongresi olacağını söyledi.
           Ertan, tüm Gürpınar halkını yapılacak kongreye davet ederken, İlçe örgütlerinde yapılan kongrelerle halkın ve ezilmiş tüm kesimlerin büyük ilgisi karşısında HDP'nin tüm ezilmiş halkların ne denli umudu olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Her kongresinin kendileri için bir atılım niteliğinde olduğunu belirten Ertan, "Bu atılımlarımızdan bir tanesini de 3 Ocak 2015 Cumartesi günü HDP Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Van İl Kongremiz ile Serhat'ı şaha kaldırmak, Van ili genelinde kongrelerimizi taçlandırmak istiyoruz. Halk, Halkların Demokratik Partisi'ni sahiplendi. Halkın, partisini sahiplenmesinin temel kaynağı, parti tüzüğünde de belirlendiği gibi mevcut antidemokratik siyasal sisteme karşı halklardan, ezilenlerden, yok sayılanlardan, doğadan, hayvan haklarından, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan ve adaletten yana olanların demokratik bir siyasal düzen ve insanca bir yaşam için ortak mücadeleyi örgütlenmeleri gerektiğinin bilinciyle demokratik bir halk iktidarını hedeflemesidir. Bu amaçladır ki Halkların Demokratik Partisi kısa bir süre içinde çok büyük kitlelere ulaştı ve giderek de büyüyüp güçlenmektedir" dedi. 

           Yeni yönetime seçileceklere ilişkin parti olarak bir takım kriterlerinin olduğunu hatırlatan Ertan, "Bu kriterlerimizin başında halkımızın temel değerleri ile değer yargıları ile karşı karşıla gelmemesi gelmektedir. Çünkü halkımızdan onay almayan birisinin Kongre Komisyonumuzdan onay alması beklenemez" dedi. 

           Halkın kriterlerinin kendilerinin de kriterleri olduğunu kaydeden Ertan, "Halktan onay alan birisinin komisyonumuzdan da onay almaması mümkün değildir" dedi. En temel amaçlarının dönemin görev ve sorumluluklarına sahip çıkacak, halka en iyi şekilde hizmet edebilecek bir yönetimi oluşturmak olduğunu belirten Ertan, "Böylesi bir yönetim halkımızın kanı ve canı pahasına yarattığı değerlere de sahip çıkmış olacak ve bu değerleri onurlu bir barış ile taçlandırılabilmesi için elinden geleni de yapacaktır" dedi. 

           Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlardan görüş ve öneri alındı. Katılımcıların yaptıkları değerlendirmelerin ağırlıklı bölümünü, seçilecek yeni yönetimin dönemin görev ve sorumluluklarını yerine getirecek bir yönetim olmasını isterken, yeni yönetimin oluşturulmasında fazla merkeziyetçi davranılmaması talep edildi.

           DBP Gürpınar İlçe binasında düzenlenen toplantıya HDP Kongre Komisyonu, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, DBP İlçe Başkanı Metin Öner, HDP İlçe Başkanı Necati Tanış ve partililer katıldı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi