HDP heyetinin çalışmaları sürüyor

HDP'nin bir diğer adayı Yurdusev Özsökmenler, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş ile Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Çetin ile birlikte Edremit'in mahallelerinde halk ile bir araya geldi.

VAN 21.05.2015 19:13:58 0
HDP heyetinin çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
HDP PM üyesi Cüneyt Caniş ile Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Çetin'in de eşlik ettiği Özsökmenler, Doğanlar ve Akınlar köyleri ile Memur-Sen TOKİ, Edremit Kiracılar TOKİ ve Şehit Fırat Mahallelerinde seçim çalışmaları yürüterek halk ile bir araya geldi.
Taziye ziyaretlerine de katılan grup, Memur-Sen TOKİ'de kadınlarla bir araya geldi. . Buradan ayrılan HDP heyeti daha sonra Memur-Sen TOKİ'de toplanan kadınlar bir araya gelerek toplantı yaptı. Yapılan kadın toplantısında konuşan Özsökmenler yaklaşan seçimlerde herkesin çok çalışması gerektiğini ancak kadınların herkesten daha çok çalışması gerektiğini söyleyerek HDP'nin kadınların partisi olduğunu söyledi. Özsökmenler ve beraberindekiler burada toplanan kadınların sorunlarını dinledikten sonra buradan ayrıldı.
 
CANİŞ: HERKES BU SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMALI
Özsökmenler ve beraberindekiler daha Sonra Doğanlar köyü ve Akınlar köyüne giderek toplanan köylüler ile birer toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantılara yüzlerce köy sakini katılarak seçimlerde HDP'ye destek sözü verdi. Doğanlar köyünde ilk olarak konuşan HDP PM üyesi Cüneyt Caniş yapılacak seçimlerin önemine değinerek herkesin seçimlerde çok çalışması gerektiğini belirtti. Caniş, "AKP hükümetinin tek amacının savaş çıkarmak. Yaşanacak olası bir savaşı engellemenin tek yolu ise seçimlerde tüm halkın HDP'ye oy vermesi ve il dışında olan yurttaşların da memleketlerine gelerek oylarını kullanmalarıdır." Diye konuştu.
 
ÖZSÖKMENLER: "TEK ADAM HAYALLERİNİ YERLE BİR EDECEĞİZ"
Daha sonra konuşan Yurdusev Özsökmenler de "AKP'nin tek adam hayallerini yerle bir edecek tek partinin HDP olduğu için her yerde partimize saldırıyorlar." dedi. Özsökmenler Erdoğan'ın kendisine 1100 odalı saray yaptığını artık kendisini padişah ilan etmek istediğini söyleyerek, kullanılan oyların Erdoğan'a gitmesi durumda savaş çıkacağını da belirtti. Özsökmenler, " Bu  Savaş mı istiyoruz, barış mı istiyoruz seçimidir. Eğer Erdoğan'a ve AKP ye oy verilirse savaşa verilir ama HDP' verilirse barışa ve demokrasiye verilir" diye konuştu.  Köy halkı adına konuşan Köy muhtarı İbrahim Öndül (65) köy halkı olarak HDP ile beraber hareket edeceklerini ve başka köylerde çalışma yürütmek içinde hazır olduklarını söyledi.
 Doğanlar köyünde yapılan toplantını ardından Yurdusev Özsökmenler ve beraberindekiler Akınlar ve Şehit Fırat mahallesinde düzenlenen halk ve kadın toplantısına katıldı.
 HDP heyeti seçim çalışmalarını daha sonra Edremit Kiracılar TOKİ'de düzenlenen üç halk toplantısına katılarak sürdürdü.Bölge Gazetesi Haber Merkezi