HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “Toplumsal barışa ihtiyaç var“!

Van’da konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bu ülkenin cezaevine değil, toplumsal barışa ihtiyacı var. Bunun ilk yolu da Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın, Bekir Kaya’nın ve partimizin diğer üyele

VAN 16.10.2018 11:53:56 0
HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “Toplumsal barışa ihtiyaç var“!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

HDP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda Van Milletvekili Sezai Temelli, partisinin Van İpekyolu İlçesi 2. Olağan Kongresi’nde konuştu.
Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan’ın da katıldığı kongrede konuşan Temelli, “Kongrenin HDP’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Ekim’e denk gelmesi anlamlıdır. HDP’yi yaratan 70’ler, 80’ler, 90’ların, 2000’lerin mücadelesidir. Çok onurlu bir altı yılı sizlerle beraber, sizlerin kararlı duruşu ile birlikte geride bıraktık” dedi.
2019’da yapılacak yerel seçimlerde, "kayyum atanan belediyelerin borçlarını ödemeyeceklerini" söyleyen Temelli, şöyle devam etti:
“2014 yerel seçimlerinde 102 belediye kazandık. Bu 102 belediyenin 96’sına kayyum atanmış durumda. Bize diyorlar ki; bu belediyeler HDP’ye geçerse çok borç var, HDP ödeyemez. Çok net söylüyoruz, evet o borçları ödemeyeceğiz. O borçları kim yaptıysa, kim yaptırdıysa onlar ödeyecek. Bütçeyi yaparız, seçilmişlerimizi denetleriz, ama burada bizim bir dahlimiz yok.”  
“Bir kriz dönemi yaşandığını ve önceliklerinin toplumsal barış olduğunu” ifade eden Temelli, şunları kaydetti: 
“Bu ülke krizler ülkesine dönüşmüştür. Toplumsal, ekonomik, siyasal kriz… Kayyum atıyorlar, muhalefeti susturmak için cezaevi açıyorlar. Bu ülkenin cezaevine değil, toplumsal barışa ihtiyacı var. Bunun ilk yolu da Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın, Bekir Kaya’nın ve partimizin diğer üyelerinin serbest bırakılmasıdır.”  
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Bahattin Karaman ve Öznur Bartın, HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanlığı’na seçildi.
Yönetim Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluştu: Cihan Hamzaoğlu, Ayşe Kayalık, Necmi Varhan, Hüveyla Keser, Rahmi Balıkesir, Siyaset Dinçer, Necmettin Çapgül, Tahir Şapkacı, Hakan Avcı.      Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör:
izmir eskort