“HDP, DÜŞMANA İNAT BARAJLARI YIKMALIDIR“

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için HDP'ye destek amaçlı Güney Kürdistan'dan Van'a gelen YNK (Kürdistan Yurtseverler Birliği) Parlamenteri Ferhan Şengavi, Türkiye polit büro üyeleri Perêz Omer ve Newzat Salih, HDP merkezi seçim büro

VAN 2.06.2015 09:19:51 0
“HDP, DÜŞMANA İNAT BARAJLARI YIKMALIDIR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

HDP'nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Güney Kürdistan'dan Van'a gelen YNK Parlamenteri Ferhan Şengavi, Türkiye polit büro üyeleri Perêz Omer ve Newzat Salih, HDP merkezi seçim bürosunu ziyaret etti. HDP merkezi seçim bürosuna gelen heyeti, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, HDP yöneticileri ile çok sayıda kişi karşıladı. 
HDP'nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Van'a geldiklerini belirten YNK Parlamenteri Ferhan Şengavi, seçim bürosunda kısa bir konuşma yaptı. 
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Şengavi, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

"HDP'NİN YANINDAYIZ"
Van'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren YNK Parlamenteri Ferhan Şengavi, şöyle dedi:
"1992 yılında Başkan Talabani Kuzey Kürdistan barışı için Turgut Özal ile görüşmeler gerçekleştirdi. 20 yıla aşkın bu sürede barış görüşmelerini şimdi bizler yürütüyoruz. Güney halkının gözü şimdi, HDP'nin üzerindedir. Bu seçimi anahtar seçim olarak görüyor ve bütün gücümüzle HDP'nin yanındayız."

"HALKLAR BARIŞ İSTİYOR"
Bütün halkların barış istediğini belirten Şengavi, "Biz artık HDP başarsın demiyoruz, HDP başarmıştır diyoruz. Kürt halkı onca düşmana rağmen korkmadı savaştı ve kazandı. Bu kez seçim savaşanı kazanıp bu ülkeye barış getirecek. Biz Kürtler için tek barış istemiyoruz Laz, Çerkez, Ermeni ve bütün halklar için barış istiyoruz. Biz HDP'yi destekliyoruz, çünkü HDP doğru yoldadır. Biz Kürt partilerinin içinde birlik olsun istiyoruz. PKK, YNK ve Goran arasında herhangi bir fark görmüyoruz, üçü de birdir" diye konuştu.

"HDP, DÜŞMANA İNAT BARAJLARI YIKMALIDIR"
Demokrasinin önemine de dikkat çeken Şengavi, son olarak şunları kaydetti:
"Demokrasi bütün dertlerin dermanıdır. Hiç bir ülke demokrasinin ve barışın iyi olmadığını söylemez. HDP çok dürüst bir siyaset yapıyor ve gittiği yol çok doğru. Tüm mazlum halklar HDP'yi destekliyor ve barajı geçmesi için bir mücadele veriyor. HDP'nin yükselişini destekliyoruz. 
Kürt halkının birlik ve beraberliği önemlidir. Kürt halkı barış, kardeşlik ve özgürlük istiyor.7 Haziran seçimlerinde HDP'yi tüm halklar desteklemelidir. Bireysel menfaatler düşünülmemeli. HDP düşmana inat barajları yıkmalıdır."
Şengavi'nin ardından HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan ve HDP Van Milletvekili Nazmi Gür de kısa bir konuşma yaptı.
Konuşma sonrası YNK'lilere HDP rozeti takıldı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş