Hayvanlar aç kalmasın

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 55 ayrı noktasında hayvanlar için oluşturduğu beslenme odaklarına her gün düzenli bir şekilde yiyecek, mama ve su bırakıldığı açıklandı. Kış aylarının çetin geçtiği kentte aç kalan ve yaşam

VAN 6.02.2016 10:52:03 0
Hayvanlar aç kalmasın
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Darie Başkanlığı yaşam alanları daralan ve kış aylarında yaşam zorlukları çeken sokak hayvanları için 'Beslenme Odakları Projesi' uygulamasını başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez uygulamaya alınan bu proje ile sahipsiz hayvanların yiyecek ve su ihtiyacını karşılamak için, farklı mahalle ve mekanlara 55 adet beslenme odağı kuruldu. Kurulan bu beslenme odakları ile sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek bulmalarını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda yaralı olan hayvanların da tedavisini yaparak gerek duyduğu durumlarda yaralı olan hayvanları belediye hayvan barınağında tutacağını bildirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 'Sokak Hayvanları Besleme Aracı' ile günlük olarak düzenli bir şekilde beslenme odaklarına yemek taşınıyor ve beslenme odaklarına hayvanlar için yiyeceklerin yanı sıra su da bırakılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda çeşitli kurumlardan ve alış veriş merkezlerinden aldığı yiyecekleri, bünyesindeki beslenme odaklarına taşıyor.
Sokak hayvanları için bu çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların da proje kapsamında destekçi olmasını bekliyor. Belediye, vatandaşların su ve atık yemekleri beslenme odaklarına bırakmasını istiyor.
Büyükşehir Belediyesinin 'Odaklar bizden, bir kap yemek sizden' kampanyasına destek vermek isteyen yurttaşlar için irtibat telefonu ise şöyle; 0432 214 42 69. 

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -