Hayvan leşlerinin sokaklara atılması mahalleliyi bezdirdi

Van'da Sıhke Gölü yanındaki Küme evleri sakinleri, yıllardır hayvan leşleri ve çöplerden şikayetçi. Mahalle sakinleri adına gazetemize konuşan M.Ali Yağız, belediye ve Sağlık Müdürlüğü'ne defalarca müracaat ettiklerini, ama sorunun

VAN 10.09.2018 10:21:44 0
Hayvan leşlerinin sokaklara atılması mahalleliyi bezdirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van-Özalp Karayolu üzerinde bulunan Sıhke Gölü Küme evlerinin bulunduğu sokak sakinleri, hayvan meydanının da kendilerine yakın olduğunu, bu bölgelerde kesilen hayvanların artıklarının sokaklarına atıldığını belirtiyor. Söz konusu sorundan dolayı enfeksiyon oluştuğu, insanların hastanelere gitmek mecburiyetinde kaldığı ifade ediliyor.

 


          Gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Yağız isimli vatandaş, "Gündeme gelmesini istediğimiz bir konu var. Van-Özalp karayolu altında bulunan Sıhke Gölü Küme evleri sakinleri adına konuşuyorum. 21 yıldır bu mahallede oturuyorum. Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan çöpler, nerdeyse bizleri bıktırdı ve isyan noktasına getirdi. Van'da belediyeler başta olmak üzere, il sağlık kurumlarına yıllardır verdiğimiz dilekçelerin haddi hesabı yok. Gece ve gündüz bu kokudan evlerimize kapanıyoruz. Bir çok insan enfeksiyon neden ile hastanelere gidiyor. Kokudan öleceğiz. Allah aşkına bu konuyu gündeme taşıyın. Bizler mahalle sakinleri adına size sesleniyoruz" ifadelerini kullandı.