“HAYAL KIRIKLIĞI“

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi bir basın açıklaması yaparak son dönemlerde Van'da artan gözaltı ve tutuklama olaylarına tepki gösterdi. Basın açıklamasını yapan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, bu olayların tekrarlanmamas?

VAN 14.07.2015 13:52:40 0
“HAYAL KIRIKLIĞI“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi binasında yapılan basın açıklamasına İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, İHD MYK üyesi Şevket Akdemir ve İHD Van Şube yöneticileri katıldı.

"GÖZALTILAR ARTTI"
Basın açıklamasını yapan Van Şube Başkanı Melet, son dönemlerde Van'da artan gözaltı ve tutuklama olaylarına tepki gösterdi.
"Son birkaç gündür Kürdistan'da ve ilimizde gözaltılar arttı"diyen Melet, " Biz bu tür süreçlerin doğru olmadığını daha önce denendiğini ve hiçbir sonucun elde edilmediğini defalarca belirttik. Birbirini tekrarlayan bu süreçler ülkeye zarardan başka bir şey vermiyor ve ülkeyi kaosa sürüklüyor" dedi.

"İNSAN OLAN HERKESİN SAVUNUCULARIYIZ"
İHD yöneticisi Adil Harmancı'nın oğlunun da hafta içi Van'da düzenlenen operasyonda gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirten Melet, "Birkaç gün önce bizim üyemiz olan aynı zamanda basın emekçisi olan Adil Harmancı'nın evine sabah saatlerinde bir baskın yapılmış. Bu baskında insan haklarına uygun olmayan tutum ve davranış sergilenmiş olup bir insan hakları savunucusuna silah çekildi. Biz arkadaşımıza silahı dayayan o zihniyeti kınıyoruz. Adil Harmancı arkadaşımız yalnız değildir. Hiçbir insan hakları savunucusu yalnız değildir. Kim insan hakları savunucularına zarar getirmeye çalışırsa çalışsın onun karşısında duracağız. Çünkü bunlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. İnsan hakları savunucularının tek derdi evrensel insan hakları çerçevesinde insanları savunmaktır. Biz sadece bir grubun ya da bir kesimin savunucuları değiliz. İnsan olan herkesin savunucularıyız" ifadelerini kullandı.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Bu olayların tekrarlanmaması için bütün devlet erklerini göreve davet eden Melet, "Savcılığın konu ile ilgili soruşturma başlatmasını ve suçluların bulunup yargılanmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız" dedi.

"HAYAL KIRIKLIĞI"
Çözüm süreci ile birlikte barışa olan umutlarının arttığını ancak son dönemde yaşanan tutuklamalar ve gözaltılar nedeniyle bu umudun yerini hayal kırıklığına bıraktığını aktaran Melet, son olarak şunları kaydetti:
"Biz çözüm süreci ile birlikte İHD savunucuları olarak umutlandık. 90'lı yılların ruhu yok olup gitti, yeni bir süreç başladı dedik. Demokrasi ve İnsan haklarına uygun bir döneme girdiği inancını taşıdık. Ama maalesef durum 90'lı yılların zihniyetinin yeniden ortaya çıktığını gösteriyor."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş