Hava durumu nasıl olacak?

Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

VAN 24.02.2017 17:35:10 0
Hava durumu nasıl olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde bir ile 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu, güneybatı kesimleri ile gece saatlerinde Trakya kesiminin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege'nin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer pus görülmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 20°C

Ankara: Az bulutlu 15°C

Diyarbakır: Az bulutlu 17°C

Erzurum: Az bulutlu 4°C

İstanbul: Az bulutlu 14°C

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu 15°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Zonguldak: Az bulutlu 18°C (İLKHA)