Hatip Dicle ve Leyla Zana'dan flaş karar!

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi HDP İmralı heyetinde bulunan Hatip Dicle, mebus adayı olmayacak. İmralı’da Abdullah Öcalan ile gercekleşen görüşmelerde de adaylığı gündeme gelen Hatip D

VAN 9.03.2015 18:26:34 0
Hatip Dicle ve Leyla Zana
Tarih: 01.01.0001 00:00

Siyasi yasağının bitmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi HDP ’ye üye olan Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana’nın, 5 Mart’ta adaylık başvurusu biten partisine bu zamana kadar müracaat yapmadığı belli oldu.

Halkların Demokratik Partisi HDP Kaynaklarından alınan bilgiye göre, yıllarca cezaevinde kalan ve nihayet olarak KCK anne davasından 5 sene tutuklu kalan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle’nin 7 Haziran seçimlerinde namzet olmayacağı açıklandı . Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin İmralı heyetinde bulunan ve Diyarbakır’da milletvekilliği adaylığına kati gözüyle bakılan Hatip Dicle’nin namzet olup olmama konusunun İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapalan görüşmelerde gündeme gelmekde olduğu halde namzet olmayacağını söylediği acıkladı . Dicle, 16 Şubat’ta başlayıp 5 Mart’ta biten zaman içerisinde adaylık başvurusunda bulunmadı. Dicle’nin Öcalan’a İmralı’daki görüşmelerde Halkların Demokratik Partisi HDP kurlu ile çalışmak ve halkı örgütlemek için mebus olmaya ihtiyaç bulunmadığı da söylediği açıklandı.

Hatip Dicle’den akabinde milletvekilliği seçiminde adaylığına tekrar Dicle gibi kati gözüyle bakılan Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana’nın da önceki Cuma günü Halkların Demokratik Partisi HDP ’ye üye olduğu ancak, bu zamana kadar milletvekilliği adaylığı başvurusu yapmadığı açıklandı . Zana’nın 5 Mart’ta biten adaylık başvurusundan akabinde namzet olup olmayacağının da şimdilik netlik kazanmadığı ve kendisinin kararının beklendiği kaydedildi.

DİCLE ADAY BELİRLEME KOMİSYONUNDA YER ALACAK

Milletvekilliği adayı olmayacağı belirtilen Hatip Dicle’nin, Halkların Demokratik Partisi HDP ’nin mebus adaylarını belirleme komisyonunda DTK Eş Genel Başkanı sıfatı ile yer alacağı açıklandı . Aday belirleme komisyonunda Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Başkanları Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle, Selma Nehir , DBP Eş Başkanları Emine Ayna, Kamuran Yüksek ile HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel olacak olan .