Hatip Dicle İmralı'ya gidiyor mu?

HDP'nin İmralı heyetinde alacağı konuşulman DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, kendisiyle kimsenin temas kurmadığını söyledi.

VAN 19.11.2014 13:52:04 0
Hatip Dicle İmralı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çözüm sürecinde 6-8 Ekim olayları nedeniyle askıya alınan görüşmeler, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin iki gün önce yaptığı görüşmeyle yeniden başladı. 

HDP heyeti İmralı’ya gidecek olan ve Öcalan’ın sekreterlik işlevi yapacak 5 hükümlünün ismini hükümete verdi. Müzakere heyetine Hatip Dicle ile Ceylan Bağrıyanık’ın da dahil edilmesine hükümetin olumlu baktığı öne sürüldü.

İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, kendisine henüz resmi bir bilginin gelmediğini, bu konuda hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Dicle'nin açıklamaları şöyle:

Şu ana kadar bana resmi bir bilgi gelmedi. O nedenle bu resmileşmeden, isimlerimiz kesinleşmeden bir şey söylemek doğru olmaz. Tamam, isimlerimiz geçiyor ama geçen sefer de geçmişti sonra Başbakan Yardımıcısı kalktı, "öyle bir şey yok" dedi. O nedenle sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Şu ana kadar beni adaya gitmek için kimse aramadı.

İmralı heyetinin hükümetle yeniden görüşmelere başlamasının olumlu olduğuna dikkat çeken Hatip Dicle, KCK'nın " ortada süreç yok" açıklamasına da, "Son sözü Öcalan söyler" diye yanıt verdi.

SON KARARI ÖCALAN VERİR VE SON SÖZ GEÇERLİDİR

Heyetin yeniden hükümetle görüşmesini tabii ki olumlu değerlendiriyoruz. Sürecin tekrar olumlu noktada seyretmesi, tekrar diyalogların kurulması, bunlar olumlu gelişmelerdir. KCK'nın kendi pozisyonunu açıklaması kadar doğal bir şey yoktur. Sonuçta biliyorsunuz Sayın Öcalan'ın görüşleri bu konuda belirleyici olur. Herkes düşüncesini söyler, o da herkesi dinler ama sonuçta ne karar verirse herkes de ona uyar. Bütün bunları dikkate aldıktan, herkesi dinledikten sonra son kararı Öcalan verir ve son söz geçerlidir.

İmralı Heyeti'ne Hatip Dicle ile Ceylan Bağrıyanık'ın dahil edileceği konuşuluyordu.