Hasta hakları birim sorumlularına eğitim verildi

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Özel Hastaneler, Tıp Merkezleri, Özel Ağız Diş Poliklinikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve İl-İlçe Kamu Hastanelerinde çalışan Hasta Hakları Birim Sorumlularına, Hasta Hakları ve Has

VAN 20.09.2017 19:49:44 0
Hasta hakları birim sorumlularına eğitim verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Yıldırım Kaya tarafından yapılan tanışma konuşmasının ardından, Hasta Hakları Genelgesi, Hasta Hakları ve Uygulamaları, Hasta Bildirim Sistemi içerisindeki sorunlar ve yapılması gerekenler, Hasta Başvuru Sistemi eğitimi konuşuldu. Eğitimde, söz konusu sistemdeki formların nasıl doldurulması sisteme veri girişinin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.    

    Hasta Hakları birim sorumlularının hastaya yaklaşımı, olabildiğince vakaların yerinde çözümlenmesi gerektiği, yerinde çözümlenemeyen vakaların İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Hasta Hakları Kuruluna havale edilmesi havale etme işleminin nasıl yapılması gerektiği üzerinde itina ile duruldu.

    Hasta Hakları Yönetmeliği ve 2014/32 sayılı Genelgesine istinaden Malpraktis (Tıbbi Hata) vakalara bakılamayacağı konuşuldu.

  Eğitim, katılım belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.