Hasta çocuklar için kermes düzenlendi

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli tarafından, hastanede yatan çocuklar için kermes düzenlendi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, hastane bünyesinde çocuk malzemesi bulunduran bir mağaza bulunduğunu belirterek, tüm yard

VAN 1.11.2018 19:14:09 0
Hasta çocuklar için kermes düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli tarafından üretilen yiyecek, içecek ve süs eşyalarının yer aldığı bir kermes düzenlendi.
Hastanenin yeni binasının ikinci katında düzenlenen kermesin açılışına, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak ve hastane personeli katıldı. 

 

‘MİNİK HAYALLER ÇOCUK MAĞAZASI’ 

Açılış kurdelesi kesildikten sonra bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak, hastane bünyesinde çocuk giysisi bulunduran bir mağaza kurduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Hastanemiz yeni bina bünyesinde bulunan ‘Minik Hayaller Çocuk Mağazası’ 2017 tarihinde hastanemizde tedavi gören, yatan hastalarımıza yardım amacıyla kuruldu. Yardımlarımız arasında çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu bebek bezi, kıyafet, bunun gibi ürünlere ihtiyacı olan çocuklarımıza sağlamaktayız. Mağazamız bunun dışında, çeşitli zamanlarda tekerlekli sandalye gibi bazı yardımlarda da bulundu. Mağazamız kesinlikle herhangi bir şekilde para yardımında bulunmuyor. Bebek bezi gibi, giyecek gibi konularda ihtiyaç sahibi çocuklara yardımcı oluyor. Biberon ve emzik konusunda bunları tavsiye etmediğimiz için yardımcı olmuyoruz.”

 

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Mağazayı, yardımsever çevrelerden gelen yardımlarla kurduklarını ve duyarlı çevrelerden yardım beklediklerini belirten Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak, şöyle dedi:
“Biz her türlü duyarlı vatandaşımızdan yardımlarını bekliyoruz. Mağazamıza nakdi yardım kabul etmiyoruz. Tamamıyla kıyafet konusunda, benzer ürünler konusunda direkt kendilerinden talep ediyoruz. Tekerlekli sandalye olsun, diğer malzemeler olsun biz mağazalarımızdan yardım bekliyoruz. Mağazamızın tanıtımını her platformda yapıyoruz. Sosyal medya aracılığıyla, direkt sizler aracılığıyla tanıtımını yapıyoruz. Böyle bir kermes düzenleyerek mağazamıza katkı sağlamayı amaçladık. Duyarlılığı artırmak istedik. Bu amaçla bir kermes organize etmek istedik. Mağazamız çocuk binamızın içinde hizmet vermektedir, duyarlı vatandaşlarımızdan katkılarını bekliyoruz.” 

 

KERMESE DAİR

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, kermese ilişkin de şu bilgileri verdi:
“Buradaki ürünlerin tamamı kendi çalışan personelimizin yaptığı ürünler. Kendi el emekleriyle, katkılarıyla hazırlandı. Biz personelimizin el birliğiyle mağazamıza nasıl destek verilebileceğini planladık, tasarladık ve böyle bir etkinliği oluşturduk. Kermesimizin aynı zamanda Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastalarımızın kendi el emekleriyle hazırlamış oldukları ürünleri de biz şöyle tanıtım açısından sergilemeyi düşündük. Buradan gelecek katkı ile de yine aynı şekilde Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastalarımıza ürünler alınacak ve onlar hastanede vakit geçirdikleri süre içinde yine ürünlerini yapacaklar.”

 

YAPILAN YARDIMLAR

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasında 2017 yılında kurulan ve yaklaşık 18 aydır hizmet veren mağazada şimdiye kadar yaklaşık bin 700 yatan hasta çocuğa yardımda bulunulduğu, ortalama 10 bin parça dağıtıldığı, 13 adet de tekerlekli sandalye desteği sağlandığı öğrenildi. 

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi


Hasta çocuklar için kermes düzenlendi