Hamsi ve Van Balığı revaçta

Kırmızı et ve tavuk etinin fiyatının yüksek olması, vatandaşları balık tüketmeye yönlendiriyor. Nispeten kilo fiyatı ete göre daha uygun olan ve son derece de sağlıklı olduğu bilinen balık, bu yıl bol gözüküyor. Ancak tezgahlarda ç

VAN 20.10.2018 10:13:06 0
Hamsi ve Van Balığı revaçta
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, havaların soğumaya başlaması ile birlikte balığa olan rağbetin daha da artacağını belirtirken, bu yıl balığın bol olacağını söyledi.
Şuan tezgahlarında 10'dan fazla balık çeşidini bulundurduklarını belirten Demir, en çok tercih edilen ve tüketilen balık türünün ise Van Balığı ve hamsi olduğunu ifade etti.
Bu yıl palamut balığının da bol olduğunu kaydeden Demir, Karadeniz Palamudun tanesinin 15 TL'den satıldığını söyledi. İstavritin kilo fiyatının 12,50 TL, Dil Balığının kilo fiyatının 25 TL, Barbun'un 40 TL, Paşa Barbunun 35 TL olduğunu söyleyen Balıkçı Demir, Alabalığın kilo fiyatının da 20 TL olduğunu dile getirdi.
Balığa olan rağbetin şuan fena sayılmadığını ancak havaların soğuması ile birlikte işlerin artmasını beklediklerini kaydeden Demir, “Bazı balık fiyatlarında yükselme de söz konusu. Mesela alabalık yetiştiricisi daha önce yemin torbasını 50 TL'den aldığını, şimdi ise aynı yemi 120 TL'ye alabildiğini söylüyor. Böyle olunca da bunun da elbetteki fiyatlara yansıması oluyor. Ancak diğer balık fiyatlarında bir artış söz konusu değil. Fiyatlar makul, vatandaşlarımızın bolca balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

TAVUK FİYATLARI YÜKSELİNCE...

Döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklı tavuk fiyatlarında da yükselme meydana geldi. Özellikle tavuk göğsü fiyatları biranda tırmandı. Tavuk göğsünün fiyatı iki katından fazla artarken, yumurta fiyatları da yükseldi.
Kısmet Tavuk Pazarı sahibi Cengiz Demir, “Biz marketlere göre beyaz eti daha ucuza satıyoruz. Bazıları maalesef fırsatçılık yapıyor. Vatandaşlarımızı kandırmayalım, bir ürünün fiyatını yükseltecek bir sebep ortada yokken halkımıza malzemeleri pahalı satmayalım. Bizlerdeki fiyatlar ile marketteki fiyatlar arasında da çok fark var. Bu noktada denetleme mekanizmasının da daha etkin olmasını talep ediyoruz. Ben bir esnaf olarak alım gücü olmayan vatandaşlarımızın halini görünce bundan etkileniyorum. Lütfen fırsatçılık yapmayalım, yazıktır günahtır. Ben de bir esnaf olarak eleman çalıştırıyorum. Ama sattığım ürünlere fahiş fiyatlar uygulamıyorum. Bazılarına el insaf diyorum. Yanımda 5 ila 9 yıldır çalışan elemanlarım var. Kardeş gibi çalışıyoruz, akşam ne kazandıysak yarı yarıya pay ediyorum. Şunu söylüyorum; Vanlı esnaflar olarak kendi halkımıza sahip çıkmamız lazım.” dedi.
Esnaf Demir, tavuk fiyatlarına ilişkin de şunları söyledi; “Kemikli göğüs eti 15 TL, kemiksiz 18 TL, but 7 TL, baget 8 TL, kanat 10 TL, tüm tavuk kilo 9,50 TL. Ama bu bizdeki fiyatlardır. Marketlerde fiyatlar çok daha yüksektir.”

 

KIRMIZI ET...

Kısmet Et Pazarı sahibi Selahattin Demir de, kuzu etinde fiyatların yükseliş trendinde olduğunu, halkın et tüketiminin azaldığını söyledi. Demir, dana etinin fiyatının 42 TL, yağsız kıymanın kilosunun 42 TL, dana kuşbaşının kilosunun 42 TL, kemikli kuzu etinin kilo fiyatının 43-45 TL, pirzolanın kilo fiyatının 45-50 TL arasında olduğunu ifade etti.
Demir, fiyatların yüksek, vatandaşın alım gücünün de zayıf olmasından kaynaklı sıkıntılı bir durumda olduklarını da dile getirdi.

Özel Haber: Mürsel Öner
 / M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
genç porno