Halk Sağlığı Müdürlüğü yaşlıları unutmadı

'1 Ekim Yaşlılar Günü' münasebetiyle Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

VAN 1.10.2014 16:32:24 0
Halk Sağlığı Müdürlüğü yaşlıları unutmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ dolayısıyla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Eken, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda ile Müdürlük personelleri tarafından Yeşeren Düşler Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerleri yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlık olduğunu söyledi.

 

İmren,  “Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları var. Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşlı vatandaşlarımıza sağlık  hizmetlerinin yaygınlaştırılması, hizmet kalitesinin artırılması, sağlık hizmetine erişilebilirliğin sağlanması, bu bağlamda sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çeken, yatağa bağımlı yaşlı hastalarımıza evde bakım hizmeti veriyoruz.” şeklinde konuştu.