Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları ele alındı

Her ay rutin olarak farklı ilçede yapılan Halk Eğitim Merkezleri’ne yönelik toplantılar devam ediyor.

VAN 9.02.2018 10:28:36 0
Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları ele alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Halk Eğitim Merkezlerinin iş ve işleyişine yönelik yapılan toplantı Gevaş İlçesi İzzeddin Şir Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin ve 13 ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü katıldı.
Toplantıda; Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan kurslar, kursların işleyişi ile Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan mesleki, sosyal ve kültürel kurslar ile okuma, yazma kurslarının durumu görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, daha aktif ve nitelikli halk eğitim hizmeti sunmak için bir araya geldiklerini belirterek, daha çok kitleye ulaşmak için daha fazla çalışmak gerektiğini belirtti.
Yerel desteklerle merkez ve ilçelerde güzel kurs imkanları oluşturulduğuna değinen Gezici, bu önemli fırsatın iyi değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin ise, 2018 yılının ilk toplantısını Gevaş İlçesi’nde yaptıklarını belirterek, bu önemli toplantılarla açılan kurslar, kursiyer sayısı, ihtiyaç duyulan kurslar, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Yerel belediyeler tarafından desteklenen, destekleme ve yetiştirme kursları, halk eğitim merkezleri bünyesinde açılan kurslar, imkan ve hedefler gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuryazarlık seferberliği konuları da görüşüldü. Okuryazarlık seferberliği çalışması kapsamında 05 ila 19 Şubat 2018 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürleri tarafından alan taramasının yapılacağı, 05 Mart 2018 tarihinde ise okuma-yazma kurslarının açılacağı belirtildi.
Tüm ilçelerin sayısal verileri ile genel bir değerlendirmesi, ilçelerin kurs, kursiyer, potansiyel, eksik ve artı yönlerinin konuşulduğu toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.
/ Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi