Halep Katliamını Protesto ve Gıyabi Cenaze Namazına Davet!

Suriye dayanışma platformu, Halep’teki katliamlara karşı sessiz kalmamak için tüm duyarlı kişi ve kesimleri yarın Cuma namazını müteakip düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

VAN 29.09.2016 17:40:18 0
Halep Katliamını Protesto ve Gıyabi Cenaze Namazına Davet!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Konuyla ilgili Suriye dayanışma platformu tarafından hazırlanan çağrı metninde şunlar kaydedildi:

“Halep’te insanlık suçu işleniyor. Son bir haftada yapılan bombardımanlar sonucunda 1000’e yakın insan hayatını kaybetti. Esed-İran ve Rusya eşkıyaları Amerika’dan icazetle ve dünyanın alçakça suskunluğu altında yardım konvoylarını dahi bombalıyorlar. Adeta Halep’te yaralılara müdahale edecek sağlık görevlisi bırakmamak için hastaneleri dahi bombalayıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Vahşice vurulan yerleşim yerlerinde masum kadınlar, çocuklar, bebekler katlediliyor.

Yaşanan katliamlara, insanlık suçuna dünyanın sessiz kalması karşısında Alimler Birliği Cuma gününü Halep ile dayanışma günü ilan etti. 

 Suriye dayanışma platformu olarak bu kapsamda farklı şehirlerde Halep katliamını lanetlemek ve kardeşlerimizle dayanışmak için Cuma namazından sonra Hz ömer Camii önünde düzenleyeceğimiz etkinliklere sizi de bekliyoruz.