HALEP: BİR NESLİN TÜKENDİĞİ YER

UNICEF, Rus ve Esed uçakları tarafından yaklaşık bir haftadır bombardımana tutulan Halep’te hayatını kaybeden çocukların sayısını açıkladı.

VAN 29.09.2016 10:03:56 0
HALEP: BİR NESLİN TÜKENDİĞİ YER
Tarih: 01.01.0001 00:00
Timeturk/Melahat KEMAL
Birleşmiş Milletler’in dünya çocuklarını korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kurduğu yardım kuruluşu UNICEF Rus ve Esed uçakları tarafından bombardımana tutulan Halep’te, Cuma gününden bu yana 100’e yakın çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.
“KELİMELER YETERSİZ”
UNICEF genel müdür yardımcısı Justin Forsty, Halep’te çocukların maruz kaldığı katliama dair açıklamalarda bulundu.
Forsty, “çocuklar bir kâbusun içinde sıkışmış durumda” derken “yaşadıkları acıyı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor” dedi.
96 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ
Yardım kuruluşu tarafından yapılan açıklamada Cuma gününden bu yana 96 çocuğun hayatını kaybettiğini 223 çocuğun da yaralandığını açıkladı.
Rus ve Esed güçleri sözde ateşkesin sona ermesinin ardından geçtiğimiz perşembe günü Halep’te muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere yoğun bir saldırı başlattı.
Muhaliflerin kontrolü altında bulunan Halep’in Şaar ve Meşhed bölgelerinde sadece dün 9 çocuk vefat etti.
“ÇOCUKLAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR”
UNICEF, Halep’te hali hazırda hayatta kalan 250 bin sivili tedavi edebilecek ancak 30 doktorun kaldığını belirtti.
Kuruluş, bu sınırlı şartlar altında “çocukların yaşama şansı çok düşük. Çoğu genellikle ölüme terk ediliyor” açıklamasında bulundu.
HASTANELER VURULDU
Suriye’nin Halep kentinin muhaliflerin kontrolündeki doğu kesiminde devam eden bombardımanlarda bölgedeki son iki hastane hedef aldındı.
Hastanede radyolog olarak görev yapan Muhammed Ebu Recep, hastanenin Çarşamba günü sabaha karşı saat 4’te savaş uçakları tarafından doğrudan hedef alındığını aktardı.
Ebu Recep, bombardıman sonucunda molozların yoğun bakımda yatan hastaların üzerine düştüğünü söyledi.