Hakkarili sporculardan DAKA'ya ziyaret…

Hakkâri Kayak Sporcuları Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle aldıkları Kayaklı Oryantiring Eğitimi sonrasında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci'ye bilgi vermek ve faaliyetlerini anlatmak amacıyla Van

VAN 27.02.2015 16:58:38 0
Hakkarili sporculardan DAKA
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında yapılabilen bir doğa sporu olan oryantiring, Hakkarili sporcular arasında son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. 

               Yaşları 14 ila 21 arasında değişen 13 Hakkarili sporcu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları'na hazırlık yaptıklarını, bu eğitimlerin onlara okul başvurularında avantaj ve ek puan sağlayacağını belirtti. Sporculardan Rabia Önver "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na hazırlandığım için kayak sporundan uzak kaldım. Ancak, Kayaklı Oryantiring Eğitimi sayesinden tekrar cesaretlenip antremanlara başladım" dedi. Recep Taylant Sönmez ise "Türkiye Oryantiring Federasyonu,  daha önce 7-8 Mart'tan 14-15 Mart'a ertelenmiş olan Türkiye Kayaklı Oryantiring Şampiyonasını, bizim azmimizi ve inancımızı gördükten sonra, ikinci kez erteledi. Bunun ana nedeni ise, biz Hakkarili sporcuların da bu şampiyonaya dahil etmek istemeleri" dedi. Dr. Emin Yaşar Demirci ise "Oryantiring sporu Türkiye'de yeni tanınan bir spor. Kayaklı oryantiring eğitiminin de ilk defa gerçekleştiriliyor. Kayaklı Oryantiring Milli TakımınınHakkarili sporculardan oluştuğunu görmek bizi çok mutlu eder. Bu sporun farkındalığını yaratan OryantiringHakkari İl Temsilcisi Ebru Atmaca'ya, kayak antrenörü Emin Yıldırım'a, Hakkarili Mühendis Osman Özdemir ve Hakkarili işletmeci Ercan Aydemir'e ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

              Sporcular ayrıca Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2014 Yılında Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen  'Kayak Evi Projesi' nden çok memnun olduklarını, bu tesisin daha da büyütülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi