Hakkari'deki gerilim büyüyor

Hakkari'de iki aşirete mensup kişiler arasında dün başlayan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga, Çukurca ilçesine sıçradı.

VAN 21.07.2014 12:42:25 0
Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Alınan bilgiye göre, önceki gün kentteki iki aşirete mensup kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve Mustafa Er'in (43) ölümüyle sonuçlanan kavganın büyümesi üzerine valilik, akşam saatlerinde kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle büyük bir sessizliğin hakim olduğu kent merkezinde, bazı mahallelerden silah sesleri yükselirken, sokakların güvenliğini ise çevre ilçelerden takviye olarak gönderilen polis ve askerler sağlıyor.

Kavgaya karışan aşiret mensuplarının yaşadığı Çukurca ilçesine de sıçrayan olaylarda, ilçe merkezindeki bazı iş yerleri kalabalık bir grubun taşlı, sopalı saldırısına uğradı.

Polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve olayların büyümesini önlemek için gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.

-Valilik açıklaması

Hakkari Valiliğinden sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

"18-19 Temmuz 2014 tarihlerinden itibaren il merkezinde ortaya çıkan aşiret kavgası nedeni ile bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince Hakkari ili merkez belediye hudutları içerisinde 20 Temmuz 2014 günü saat 19.15'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."