Hakemler futbol sezonunu açtı

Van'da görev yapan hakemler ve gözlemciler, Van Hakem ve Gözlemciler Derneği'nin düzenlediği bir etkinlikle futbol sezonunu açtı.

VAN 15.09.2014 11:09:25 0
Hakemler futbol sezonunu açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Van Atatürk Şehir Stadı'nda yapılan sezon açılışı etkinliğine İl Hakem Kurulu Başkanı Sabahattin Uğurlu, Van Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Erol Akyürek, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Korkmaz ve ilde görev yapan hakemlerin yanı sıra Hakkâri, Muş, Bitlis, Iğdır, Erzurum, Ardahan dernek başkanları da katıldı.


2014-2015 futbol sezonuna merhaba diyen hakemler, Van Atatürk Şehir Stadı'nda bir araya geldi. Van Hakem ve Gözlemciler Derneği'nin düzenlediği etkinlikte kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Erol Akyürek, yeni sezonun Van'ın sporuna ve hakemlerine hayırlı olmasını diledi.

           Akyürek: Hakemlerimiz eğitimler sonucu yetişiyor
        Düzenlenen etkinlik ile futbola merhaba dediklerini kaydeden Akyürek, hakemlerimizin futbol müsabakalarını en iyi şekilde yöneteceklerine inandıklarını ifade ederek, "Yeni futbol sezonumuz Van'a ve Van'ın sporuna hayırlı olsun. Verilen eğitimler ile hakemlerimiz en iyi şekilde yetiştiriliyor. İlimizde şuan itibarıyla hakem ve gözlemci sayımız 58 kişiden oluşuyor. 2 üst klasman, 5 ulusal, 5 bölgesel, 34 hakemde il kadrosunda görev yapmakta. Bu hakemlerimiz artık maçlara çıkacaklar. Hepsine başarılar dilerim. İldeki takım sayısının artmasıyla hakem sayısının da buna paralel olarak artmasını temenni ediyorum" dedi. 


Van'da görev yapan bazı hakemlerin öğretmenlik görevini yürüttüğü için sezonu geç açtıklarını belirten İl Hakem Kurulu Başkanı Sabahattin Uğurlu, gençlere çok önem verdiklerini belirterek, hakemlerimizin çıtayı yükseltmeleri için çaba gösterdiklerini söyleyerek yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

          Uğurlu: Saha ve sağlık ekibi sıkıntımız var
          Spor camiasının içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çeken Uğurlu, "İlde takım sayımız çok az. Bunun yanı sıra saha sıkıntımız da var. Büyük bir şehirde iki sahada hizmet veriyoruz. Sanayi sahası ve İŞGEM'in yanında bulunan sahanın dışında saha yok. Burada yeni göreve başlayan Van Gençlik Spor İl Müdürü'nün bunu gözeterek bir çalışma yürütmesini bekliyoruz. Öte yandan geçtiğimiz sezon emniyet sıkıntısı da çok yaşadık. Umarım bu da giderilir. Yine sağlık ekibi yönünde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Futbolcularımız sakatlandığında sağlıkçı bulamıyoruz. Koşu pistimiz yok. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait koşu pistini kullanıyoruz. Yani bütün bunlar spor camiasının içinde bulunduğu sıkıntılardır. Bunların mutlak süratle giderilmesini temenni ediyorum. Yeni sezonun ayrıca hakem camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 


Genç hakemlerden Necmettin Tekdur ise yaptığı konuşmada, yeni sezondan beklentilerinin büyük olduğunu ifade ederek, özellikle takımların birbirlerine karşı centilmence mücadele etmelerini beklediklerini belirtti. Hakemler açısından da bu davranışın iyi olacağını kaydeden Tekdur, tüm amaçlarının Van'ın futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. 
Öte yandan Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği 9. ve 14. Bölge temsilcileri yaptığı toplantı ile bir araya geldi. Van Şişli Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya; Hakkâri, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Iğdır ve Van ilinde görev yapan dernek şube başkanları katıldı. 
Toplantıda bölgenin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, bundan sonraki çalışmaların daha ciddi ve daha disiplinli çalışılması gerektiğini ifade edildi.  

Bölge: Salih Deniz