HAK SAHİPLERİ ŞİMDİ YENİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

ŞİMDİ YENİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

VAN 5.03.2017 00:27:19 0
HAK SAHİPLERİ ŞİMDİ YENİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sosyal Meskenler sorununu ilk günden bu yana takip eden CHP Van il Başkanı Mehmet Kurukcu sorunların artık çözülmesi için yetkililere seslendi.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Van'da yapılan Sosyal Meskenler konutlarının tamamlanmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen birçok sorunun halen çözülememesi TOKİ sakinlerini çileden çıkardı. CHP il başkanı Kurukcu da konuyu gündemine alarak durumun bir an önce düzeltilmesi için bir kez daha çağrıda bulundu.

2011 yılında 3+1daire için, 70 bin TL olarak anlaşan hak sahipleri, sonrasında 90-110 bin TL arasında değişen fiyatlarla karşı karşıya bırakılmış buda TOKİ sakinlerinin büyük ölçüde mağduriyetler yaşamasına sebebiyet vermişti.

-HAK SAHİPLERİ GÖZ GÖRE GÖRE ALDATILMIŞ…

Yerinde incelemelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu; 1970'li yıllarda yapılan Van Sosyal Mesken Konutlarının, depremin ardından ailelerin de görüşünün alınarak yıktırıldığını, Sosyal Mesken Konutlarının yıktırıldıktan sonra konut sahiplerine TOKİ tarafından 500 TL kira yardımı ve aynı yerde inşa edilmek koşuluyla ihaleye çıktığını, konutların tamamlandığını ancak önemli bir sorunu da beraberinde getirdiğini söyledi.

 

Söz konusu konutlar yapılmadan önce 3+1, toplamda 102 metrekarelik daireye 70 bin 524 TL ödemek için sözleşme imzalayan hak sahiplerinin yapılan anlaşma ile eski dairenin fiyatının düşmesiyle 30 bin TL ödeyeceklerini ancak sözleşmenin ve hak sahiplerinin bilgisi dışında bu defa 145 ila 150 metrekarelik daireler yapıldığını ve bu dairelere de 90 bin ile 110 bin TL arası fiyatlar belirlendiğini tabiri caizse hak sahiplerinin aldatıldığını ifade etti.

 

 

HAK SAHİPLERİ ŞİMDİ YENİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Kurukcu," TOKİ konutlarının çatılarında biriken kar suları evlerin tavanından akarak hasara neden olduğunu, bunun da yapıda kullanılan malzemelerin kalitesizliğinden ve yapılan yanlış projelerden kaynaklandığını ifade etti. Kurukcu ayrıca TOKİ sakinlerinin dairelerine yerleştikten sonra birçok masraflar yaptığını bu masrafların da boşuna gittiğini söyleyerek halkın gereksiz masraf tuzağına düşürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Şeklinde konuştu.

 

 BEKLENTİMİZ VE TEMENNİMİZ HAK SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİDİR

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu hak sahiplerinin yaşadığı sorunu yakından görmek ve problemi yerinde incelemek üzere hak sahipleriyle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kurukcu; söz konusu fiyat karmaşasının ve onun dışında hak sahiplerini rahatsız eden diğer sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini özellikle de ortak yakıt giderlerindeki yüksek fiyatların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.