HABER 10'NUN İDDİASI

BDP'den depremzedeye ölüm oyunu!

VAN 24.10.2013 13:10:41 0
HABER 10
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da prefabriklerin boşaltılma kararı sonrası BDP’nin provokasyonuyla açlık grevine başlayanlar kira yardımına rağmen geri adım atmadı.

HÜLYA ÖZKAN / HABER10

Deprem mağdurları üzerinden rant devşirme derdinde olan BDP, gerilimi tırmandırmaya devam ederken bölgeden farklı sesler yükseliyor.

BDP eş başkanları yaptıkları açıklamalar ile doğal afeti bile hükümete yıkarken, son süreçte kendi kontrollerinde başlayan açlık grevleri üzerinden iktidarı sorumlu tutuyor.

Van’da iki yıl önce yaşanan depremden sonra evsiz kalanlar için yaptırılan konteynerlerde yaşayan deprem mağduru ailelerin bir kısmı kendilerine sunulan ve son derece makul olan çözüm önerilerine yanaşmayarak açlık grevini sürdürüyor. Açlık grevlerini örgütleyen oluşumun BDP olduğu gözden kaçmazken, iyileştirme çabalarının çözümsüzlüğe sürüklenmesi tepki çekiyor. Konu hakkında Haber10’a konuşan Van Gökkuşağı Derneği Başkanı Özkan Soyluoğlu Van’da konteyner kentlerde BDP’nin desteği ile sürdürülen ölüm orucunun asıl amacının hükümeti yıpratmak ve bu durumdan rant elde etmek olduğunu söyledi.

BDP RANT PEŞİNDE

Özkan Soyluoğlu, Van’da konteyner kentlerden çıkmamak için açlık grevini sürdürenlerin ve bu greve destek verenlerin amacının bu işi ranta çevirmek olduğunu belirtti. Soyluoğlu, “Açlık grevini sürdüren depremzedeler bu işi ranta çevirmek istiyorlar. BDP buradaki açlık grevlerine destek vererek hükümeti yıpratmak istiyor. O kadarki BDP burada uçan kuştan rant elde etmek istiyor” dedi.

ŞARTLAR DAHA KÖTÜYDÜ

Depremzedelerin önceden de çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Soyluoğlu, “Daha önce de kiracı olan ya da evi olmayan insanlar deprem döneminde konteyner kentlere yerleştirildi. Devletin burada sağlamış olduğu imkânlar barınma, elektrik su gibi temel ihtiyaçlardı. Depremzedeler sadece yiyecek ve içeceklerini karşılıyorlardı. Bunlar zaten fakir insanlar. Öncesinde de barınacak yerleri yoktu. Öncesinde daha kötü şartlarda olanlar vardı. Bu insanların bir kısmı da kiracıydı. Yapılan yeni konutlardan kendilerine verilmeyince bunlar da böyle bir tepki gösterdiler” diye konuştu.

KİRA DESTEĞİNİ KABUL ETMEDİLER

Açlık grevine destek veren BDP’nin hükümeti yıpratmayı amaçladığını vurgulayan Özkan Soyluoğlu, “Bazı depremzedeler bu işi ranta çevirmek istediler. Ve BDP buradaki ölüm oruçlarına destek vererek hükümeti yıpratmak istiyor. Bu da zaten BDP’nin varlık nedeni. Devlet buradaki insanların mağduriyetini gidermek için kira desteği verdi fakat bunu da kabul etmediler. Boş olan konutlar var ve bunlar o konutlara geçtikleri zaman kalıcı olarak istihdam edilmiş olacaklar. Ve bu onlar için daha kârlı olacak. Yarın devlet kirayı kestiği zaman bunların toplu olarak yapabilecekleri bir eylem söz konusu olmayacak. Hepsi bir tarafa dağılmış olacak. Ben bunu hesap ettiklerini tahmin ediyorum” dedi.

İSTİSMAR EDİLİYOR

Yeni konutlara yerleştirilen bazı kişilerin aslında mağduriyet içerisinde olmadığını söyleyen Soyluoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “BDP ve başka cenahlara söz bırakılmamalıdır. Bunun içinde sosyal devlet politikası içinde hareket edilmelidir. Bu tür durumlar istismara açık şeylerdir. Bölgenin hassasiyetlerinden ve koşullarından dolayı bu insanlara el atılması lazım… Maalesef herkes istismar ediyor. Birçok kişi hak etmediği halde yapılan yeni konutlardan aldı. Böyle bir muamma devam ediyor.”