Güzel Sanatlar Lisesi sergisine yoğun ilgi

Tuşba İlçe Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sanatları sergisi düzenlendi.

VAN 28.05.2015 00:33:37 0
Güzel Sanatlar Lisesi sergisine yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Düzenlenen sergide açılış konuşması yapan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ferhat Dündar, "Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi'nin 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Geleneksel Yıl Sonu Karma Resim Sergisini halkımızın estetik beğenisine sunmuş bulunmaktayız. Sergimizde 9.10.11. sınıf öğrencilerinin el emeği göz nuru niteliğinde sanat değeri yüksek birbirinden güzel eserler sergilendi.

Yapılan çalışmalar; Yağlıboya, Bakır folyo, Akrilik, Yakma, Filografi, Linol, Pastel boya, karakalem, Ytong, Afiş tasarım, Ahşap rölyef tekniği v.bile bu çalışmalar 1 yılık çalışma emeğin karşılığıdır. Okulumuzda birçok yetenekli öğrenci eğitim görmektedir. Hepsinin de eserler ve çalışmaların bizim açımızdan büyük bir sanat değeri taşımaktadır. Fakat takdir edersiniz ki hepsini burada sergilemek halkımızın beğenisine sunmak mümkün değildi bu bakımdan yaklaşık 1000 eser içerisinden 300 dolayı çalışmayı bu sergimizde sunmuş bulunmaktayız. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize, idari arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ederim" dedi.
Açılış konuşmasının ardından dilek ve temennilerini bildiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Bu güzel okulumuzda çok başarılı Müdürümüz, çok başarılı öğretmen ve öğrencilerimiz var. Daha önce bu güzide okulumuzun düzenlemiş olduğu Türk Sanat musikisi konserlerine de gittim. İlimize bu tür etkinlikleri kazandıran böyle bir kurum ve müesseseyi bizimde korumamız lazım. Daha önce de kendilerine okul sözü vermiştim ve inşallah ileriki yıllarda bu yeni yapmış olduğumuz okulumuzu kendilerine tahsis edeceğiz. Şimdiden kendilerine başarılar dileyerek sergimizin hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulunuyorum" dedi.
Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan el işi sanatları sergisi davetliler tarafından beğenilirken, ilgi ile karşılandı.
Düzenlenen sergiye AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Karaturna,Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İlçe Nüfus Müdürü Cevdet Soygüder, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Salih Şirazi, İlçe Müftüsü Zahit Demirel, İlçe Malmüdürü Muğdat Enterili, İlçe Tapu Müdürü Alaattin Unutur, Vakıf Müdürü Übeydullah Arvas, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ferhat Dündar, Öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi