Gürpınarlı Kadınlar Akdamar Adası'nı gezdi

Gürpınarlı Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Akdamar Adasın'a düzenledikleri gezi ile kutladılar. Gürpınar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen gezi öncesi kısa bir açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin,

VAN 5.03.2015 20:52:10 0
Gürpınarlı Kadınlar Akdamar Adası
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Gürpınar Belediyesi ilçe tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde Gürpınarlı kadınları, kadınlar gününü Akdamar Adasında kutlamasını sağladı. 
İlçenin dört bir tarafından yaklaşık 150 kadının katıldığı gezi öncesi kısa bir açıklama yapan belediye eş başkanı Yıldız Çetin, belediye olarak kadınlar gününde Gürpınarlı kadınları unutmadıklarını hatırlatarak, "Biz bu günü biraz daha farklı kutlamak istedik. Bunun için de Akdamar adasına gitmeyi uygun gördük. Bunun bir nedeni Gürpınarlı kadınların büyük bir bölümünün halen de adaya gitmemiş olması iken, diğer nedeni de kadınlar gününü Tamara diyarında, Tamara ile birlikte kutlamak istiyoruz. Ancak şunun da altını çizmeden, burukluğunu yaşamadan geçemiyor insan. Kadın katliamları, kadın kırımları halen de bu ülkenin en temel gerçekliği niteliğindedir. Halen de gün geçmiyor ki sokakta, evde, iş yerinde kadınlar katledilmesin, tacize, tecavüze maruz kalmasın. Bizi asıl üzen nokta ise bunun, genelde sevdiklerimiz tarafından gerçekleştiriliyor almasıdır" dedi. 

                Yapılan kısa konuşmanın ardından, kadınlar günü dolayısıyla eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin adaya gidecek tüm kadınlara karanfiller vererek kadınlar gününü kutladı Ardından da kadınlar adaya yola çıktılar. Ada turundan sonra öğlen yemeği yediler. Hava soğuk olmasına rağmen eğlenmekten geri durmayan kadınlar doyasıya eğlendiler.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi