Gürpınar'daki sel mağdurlarına ziyaret…

Önceki gün aralıksız yağan yağmur ilçe genelinde önemli hasara yol açarken, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız ve HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar sele maruz kalan yerleşim yerlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde

VAN 28.08.2015 17:44:38 0
Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
25 Ağustos Salı Günü akşam saatlerinde Van İli Genelinde etkili olan sağanak          yağış Gürpınar'a bağlı yerleşim yerlerinde de etkisini hissettirerek ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldu. İlçeye bağlı, Paçan (Topsakal), Şikeftkan (Taşdönderen), Girdeser (Uzungedik), Şêxan (Yurtbaşı), Bahanis (Alnıak), Teresîn (Yuzbaşıoğlu), Axsîn (Oğuldamı), Pagaexnê (Yoldüştü), Aşqan (Bükeç), Akçûre (Taşlıyazı) Qesrik (Kırkgeçit), Mekoşk (Geçerli) ve Xerabşêx (Güleçler) yerleşim yerlerinde ağır olmak üzere ilçe genelinde etkili olan sağanak yağış mal kaybına yol açtı.
 Çok sayıda küçükbaş hayvanın telef olmasına neden olan sel felaketi, yolların da kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Birçok ev su altında kalırken, insanlar canlarını zor kurtardılar.
 
BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Yaşanan sel felaketine anında müdahale eden Gürpınar Belediyesi daha büyük felaketlerin yaşanmaması için büyük bir gayret gösterdi. Felaketinin ardından HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ve Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız hasarın yaşandığı yerleşim yerlerini ziyaret ederek selzedelerden bilgi aldı.
 Belediyenin ve HDP'li vekillerin kendi sorunları ile yakından ilgilenmesinden son derece memnun kalan selzedeler, sıkıntılarını bir bir anlattı.
Şiketftkan (Taşdönderen) köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, ciddi bir tehlike atlattıklarını, can kaybının yaşanmamasının kendileri açısından sevindirici olduğunu, ancak ciddi düzeyde mal kaybının yaşandığına dikkat çekerek, "Afetin yaşandığı andan itibaren Gürpınar Belediyesine bağlı araçlar imdadımıza koşarak kendilerinin sorumluluğunda olmamasına rağmen bize yardım elini uzattılar. Asıl görev DSİ'nin olduğu halde aradan iki gün geçmesine rağmen halen de gelmiş değiller" dedi.
 
'Halkın her sorunu bizi ilgilendiriyor'
Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız ise, ilçe halkının içinde bulunduğu her sorunun kendilerini ilgilendirdiğini ve bu sorunun kendileri için öncelikli olduğunu belirterek, "sel felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren iş makinelerimizi ve personellerimizi ilçe geneline yaydık. Belediye olarak bizim işimiz olmamasına rağmen böylesi bir ayırım içersine girmedik ve yaşanan felaketin daha büyük felaketlere dönüşmemesi için ilgili kurumlar ile iletişime geçerek ortaklaşma teklifinde bulunduk. Fakat biz diğer kurumların gelmesini beklemeden harekete geçtik" dedi.
Hayvanları telef olan yurttaşların gerekli desteği alabilmeleri için de gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Yıldız, "bunun için çalışanlarımızı görevlendirdik. Ayrıca bu konuda muhtarlara ve yurttaşlara da önemli görevler düşüyor. Kayıplarını mutlaka kayıt altına almaları, belgelemeleri gerekiyor" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi