Gürpınar'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde karla mücadele çalışmaları devam ederken, Norduz mıntıkasında Büyükşehir Belediyesi'nin kar temizleme ekibinin başında bulunan Osman Ertuş, kendilerinin karla mücadeleye hazır olduğunu, ancak Karayolların?

VAN 16.12.2014 17:22:17 0
Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Karla mücadele çalışmalarını daha etkin şekilde yürütebilmek için Gürpınar ilçe merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait şantiyeyi Norduz mıntıkasına, Araz'a taşındı. Henüz tam olarak bitmemesine rağmen iş makinelerini, karla mücadele araç ve gereçlerini kışın en çok sorun ve sıkıntının yaşandığı bölgeye taşın Büyükşehir, bu şekilde karla mücadeleyi daha etkin şedilde yürüttüklerini kaydettiler.
        Karla mücadele taşerona emanet!

         Büyükşehir Belediyesi Norduz şantiye şefi Osman Ertuş, kendilerinin gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirterek, "Bizler geç saatlere kadar karla mücadele çalışması yürüttük. Hatta dönüşte yolda kalan kadın öğretmenlere rastladık. Yılların kapalı olmasından kaynaklı araçları yolda kalmıştı. Hem de ıssız bir yerde kalmıştı. Allahtan kendilerine denk geldik. Aracımızla onların aracını çekerek ve kendilerine eşlik ederek güvenli bölgeye götürdük. Kendileri bize Karayolları ekibini aradıklarını, ancak kendileri ile ilgilenmediklerini söylediğini, hatta işi daha da ileri götürdüklerini, kendilerine yalancı dediklerini iddia ettiler. Biz de zaman zaman Karayolları ile benzer sorunlar yaşıyoruz. Biz, bize ait yolları temizleyebilmek için Karayolları'na ait yolları kullanıyoruz. Onlar kendi sorumluluk bölgelerindeki yolları açmadıkları zaman biz de zor durumda kalıyoruz. Ben de dün gece kendilerini aradım, bizim sorumluluk bölgemizde bulunan kimi yolların kapalı olduğunu, o köylerde hastaların olduğu, dolayısıyla yolların acilen açılması gerektiğini söyledim. Fakat taşeron firmanın ilgili yetkilisi artık kimse bana, 'yollar kapalıysa aç' dedi. Bizi de aynı şekilde yalan söylemekle itham etti ve yolları temizlediklerini, kapalı olmadığını söyledi. Biz de mecburen hem kendi sorumluluk mıntıkamızda bulunan yolları, hem de Karayollarının sorumluluk mıntıkasında bulunan yolları temizlemek durumunda kaldık" dedi. 

           Norduz güzergahı boyunca yolların yer yer açıldığı görülürken, Ertuş açık olan yolların kendileri tarafından açıldığını belirtti.