Gürpınar'da çamurlu yollara el atıldı

Gürpınar Belediyesi, okul öğrencilerinin kullandığı güzergâh olan ve daha önce çamurlu görüntüsüyle yürünmez haldeki yolda stabilize çalışmalarını tamamladı.

VAN 22.12.2014 21:20:18 0
Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
       İlçe genelindeki çalışmalarını aralıksız devam eden Gürpınar Belediyesi, stabilize yol çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor. 

           Yılların getirdiği ihmal edilmişlik ilçe sakinlerinin yaşam kalitesinde önemli düşüşün ortaya çıkmasına yol açarken, 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra işi sıkı tutan Gürpınar Belediyesi, ilçe genelinde önemli hizmetlere imza atarak ilçe halkını dezavantajlı konumdan kurtarmayı hedefliyor.

          90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilçenin birçok noktasında bulunan yolların önemli bir kısmında stabilize yol çalışması dahi yapılmazken, Belediyesi kısıtlı imkan, araç ve gereçleri ile halka en iyi şekilde hizmet edebilmek için gecesini gündüzüne katıyor. Son 3 ay içersinde toplamda 20 bin metreküplük stabilize yol çalışması yapan belediye, ilçede bulunan ve bu güne kadar doğru düzgün çalışma yürütülmeyen yollara toplamda 10 bin metreküp mıcır dökerek yolları görece daha iyi duruma getirdi.

           Belediyenin stabilize yol çalışması yürüttüğü yollardan bir tanesi de Eski Van Yolu olarak tabir edilen yoldur. Bu yol güzergâhında 2 tane büyük okul ve 2 tane de yurt bulunuyordu. Bu yıl yapılan kanalizasyon çalışmaları sonucunda daha da bozulan yolda belediyenin yaptığı stabilize yol çalışması araç sürücülerine ve öğrencilere rahat bir nefes aldırdı.
 Belediye Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada söz konusu yolun baharın asfaltlanacağı bilgisi verildi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi